設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: jayjay

[~ 原創影評 ~] 《復仇者聯盟2》AVENGERS: AGE OF ULTRON ~ What a disillusion!!!

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

jayjay 發表於 2015-4-30 16:24
你有冇睇AGENT CARTER?

無呀, 其實有時間我都寧願hea下休息下, 仲點會咁神心煲晒marvel d 劇. 反而因為之前有睇開flash同arrow所以keep住睇~

禁止發言

電影版揸fit人

gashapon 發表於 2015-4-30 16:30
無呀, 其實有時間我都寧願hea下休息下, 仲點會咁神心煲晒marvel d 劇. 反而因為之前有睇開flash同arrow所 ...

DC啲劇比起Marvel劇更有質素!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
Nolan + 10 + 10

查看全部評分

簽名被屏蔽

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

jayjay 發表於 2015-4-30 16:34

DC啲劇比起Marvel劇更有質素!

DC其實電視劇做得唔錯, (不過arrow season 3就....)但一去到電影梗係好守舊咁...希望BvS 同suicide squad會有多d新意啦~

我其實喜歡TV同MOVIE各有各做多d, 因為可以當獨立故事睇~ marvel可能由於全部都有關連, 基本上唔洗睇都知道結局係點, 所以一開始已經無咩興趣去追.

評分

jayjay + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

禁止發言

電影版揸fit人

gashapon 發表於 2015-4-30 17:08
DC其實電視劇做得唔錯, (不過arrow season 3就....)但一去到電影梗係好守舊咁...希望BvS 同suicide squad ...

早排Ben Affleck畀人影到佢拍SUICIDE SQUAD,我諗應該客串多

評分

查看全部評分

簽名被屏蔽

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

jayjay 發表於 2015-4-30 17:21
早排Ben Affleck畀人影到佢拍SUICIDE SQUAD,我諗應該客串多

相信都係~ 不過希望出下鏡好了~ 唔想成套戲focus太多在batman身上~

(始終佢係Amanda 隊black ops小隊~)

禁止發言

電影版揸fit人

gashapon 發表於 2015-4-30 17:25
相信都係~ 不過希望出下鏡好了~ 唔想成套戲focus太多在batman身上~

(始終佢係Amanda 隊black ops小隊~) ...

我仲未接受到Ben Affleck做Batman
如果唔係有Henry,我都費事睇!

評分

查看全部評分

簽名被屏蔽

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

jayjay 發表於 2015-4-30 18:08
我仲未接受到Ben Affleck做Batman
如果唔係有Henry,我都費事睇!

我又唔太介意佢做, 雖然我覺得有其他人比佢好, 不過都會睇佢演出先再評論了~

評分

查看全部評分

禁止發言

電影版揸fit人

gashapon 發表於 2015-4-30 21:12
我又唔太介意佢做, 雖然我覺得有其他人比佢好, 不過都會睇佢演出先再評論了~
...

其實我對Ben Affleck一向都唔反感,但係又唔係特別鍾意。Ben Affleck一向都好有才華,拍戲、執導、寫劇本完全難唔到佢,就好似佢自編自導自演嘅THE TOWN同ARGO咁,都做得好破格,依家荷里活真係冇乜好似Ben Affleck三樣皆能嘅演員,所以我都好欣賞佢。
但係我已經睇咗THE DARK KNIGHT TRILOGY咁多年,Christian Bale又做得咁好,真係接受唔到換角

評分

查看全部評分

簽名被屏蔽

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

jayjay 發表於 2015-4-30 22:08
其實我對Ben Affleck一向都唔反感,但係又唔係特別鍾意。Ben Affleck一向都好有才華,拍戲、執導、寫劇本 ...

可能我慣了batman由唔同人扮, 加上我好少會介意邊個扮邊個唔似(當然都要跟返設定, 如果搵福伯扮batman梗係怪啦) 所以我又OK. 可能電影出黎原來唔錯都唔定~

評分

查看全部評分

高級玩家

Fully agree that the film was exceptionally dark. I've watched the 3D ATMOS version in Metroplex, which I am sure is much worse than the 2D one. A lot of fighting scenes were simply patches of blurred black color, I actually dozed off in the middle of the movie and missed the entire Hulk Vs Ironman segment. But I don't think I will watch it in theatre again.

評分

jayjay + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分