設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: kl122002

[古典] 只講古典CD, 任何廠都可以 ^_^

鉑金玩家

kl122002 發表於 2015-7-4 20:36
咩碟? PO 出來看看?

就是它們了
另外重有一些想買的
但 click 入一看又見同一人落 bid 了
(Post76 Android 手機版送出)

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

鉑金玩家

kongchai 發表於 2015-7-4 20:41
就是它們了
另外重有一些想買的
但 click 入一看又見同一人落 bid 了

重有呢三隻
也被同一人落 bid 了
所以我也不落了

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

1萬

白鑽玩家

老而不

kongchai 發表於 2015-7-4 20:47
重有呢三隻
也被同一人落 bid 了
所以我也不落了

隨緣了,  落個自已"不"喜歡的價位去玩下,
看似對方是有米戶, 但又唔多識用ebay平入碟, 反而走貴入.
無壞的. 反正你入唔到時, 佢都要俾錢

有時ebay係可以玩下野的
還是好音樂最好.

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

Bach brandenburg concerto 我覺得幾悶如一次聽曬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

kl122002 發表於 2015-7-3 13:17
原來又翻出了, 先後由初版CD到家下都好似近6-7次了
這張的錄音不錯的, 真是意外地收得好.
如 ...

呢隻係黑膠
ant9284

鉑金玩家

cwyip 發表於 2015-7-4 20:11
Last 幾秒先落大D bid 好過雙方互爭推高個價

cwyip 兄
其實你講得好正確呀!
像 Yehudi 隻碟咁
我臨睡前已加大 10 歐元至 25 歐元
到半夜再看也沒有人出高價
但求穩陣所以再加多 3 歐元至 28 歐元
最後醒來一看成功 bid 到
但就見有人在最後幾秒出價至 26 歐元以上
若不是一早加至 28 歐元
就一定 lost 了

1萬

白鑽玩家

老而不

同一位賣家, 我建議:
Mendelssohn: Midsummer Night’s Dream PREVIN

Falla: Three Cornered Hat DUTOIT

Strauss: Four Last Songs SCHWARZKOPF

又或者可以1意一下英國的作曲家作品, 比如elgar, Walton 的,
我看今次入手的人不多. 可以用平價入貨.
還是好音樂最好.

1萬

白鑽玩家

老而不

ant9284 發表於 2015-7-4 21:12
呢隻係黑膠

CD在這版本之後出過幾次了, 有平價版但用不同的cover art姐
而黑膠....我記得都有, 不過出的不只是EMI, 仲有Columbia 版(好似)
不覺是什麼希有品(以黑膠而言).
還是好音樂最好.

1萬

白鑽玩家

老而不

cwyip 發表於 2015-7-4 21:09
Bach brandenburg concerto 我覺得幾悶如一次聽曬

Bach的古典係有少少悶場
我至今一個金堡了事.
還是好音樂最好.

鉑金玩家

kl122002 發表於 2015-7-4 21:20
同一位賣家, 我建議:
Mendelssohn: Midsummer Night’s Dream PREVIN

KI 兄
同一賣家所出售的碟
你有冇發現我所提的同一買家
也落了大量的 bid 呢?
你所推介的 3 隻
也有他落 bid