設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: kl122002

[古典] 只講古典CD, 任何廠都可以 ^_^

1萬

白鑽玩家

老而不

kongchai 發表於 2015-9-20 01:10
昨晚
在 eBay 買咗隻碟
是美國賣家

佢買得掛號我又唔怕, 因為有個number在手, 佢會放心.
事關早年強國人成人話美國寄的唔見左,
又因為強國郵政+強國對英文學識差唔多係零, 不少用了好錯的拼音.
我試過有位強國buyer將王府井大街 (Wangfujing) 可以打成"Kin's Well big street", 你話個包裹唔寄失至奇!
最後好多ebay seller 都bad list 內地買家, 有時連香港都唔放過.

講真, blue face以前我在外國見有好多, 真係唔擔心會無.
長氣地講句, 外國對追頭版碟的心態唔大, 又唔係好似日本仔甘樣貪科技野, 比較中庸D.
所以事實上我唔覺值甘多錢, 又唔覺好特別去追被人講到係世界第一只CD的blue face

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
ernietse + 10 + 10 Agreed, blue face is not mastersound

查看全部評分

還是好音樂最好.

1萬

白鑽玩家

老而不

cwyip 發表於 2015-9-20 01:51
買一隻試下先啦 其實無劣評的話 一般都好少呃人 最多condition差少少only 台仔有三隻熱門貨 可考慮 不過 ...

好眼力! 可惜是日本版 如果是美/西德就更好了.
還是好音樂最好.

1萬

白鑽玩家

老而不

kongchai 發表於 2015-9-20 02:51
各位師兄
講開賣家方面
我見到有個賣家

甘樣近排佢先重新開始賣野家點?
PM給我看看?
還是好音樂最好.

鉑金玩家

kl122002 發表於 2015-9-20 06:48
佢買得掛號我又唔怕, 因為有個number在手, 佢會放心.
事關早年強國人成人話美國寄的唔見左,
又因為強國 ...

我都想掛号
個郵費要成 28 美元
所以放棄掛号了

鉑金玩家

kl122002 發表於 2015-9-19 21:34
嘩!
當年熟老世仲話好擔心只CD賣唔走(事實Perlman的CD都賣得快過佢)
上唔上到US$150??? ...

200 美元成交
合理嗎?
(Post76 Android 手機版送出)

1萬

白鑽玩家

老而不

kongchai 發表於 2015-9-20 08:50
200 美元成交
合理嗎?

是少有, 不過只值一半上下.

check 左你PM了,
我都有bid 緊佢的野, 以前未買過. 然而平平地, 無所謂了
還是好音樂最好.

1萬

白鑽玩家

老而不

kongchai 發表於 2015-9-20 08:08
我都想掛号
個郵費要成 28 美元
所以放棄掛号了

一只CD加掛號大概US$18上下?
US$28就要pack得好好而且加快先得.
還是好音樂最好.

鉑金玩家

kl122002 發表於 2015-9-20 09:34
一只CD加掛號大概US$18上下?
US$28就要pack得好好而且加快先得.

若在 20 美元下
我也會接受
可惜是 28 美元
成二百多港元郵費
似乎高左了

今次買隻試下
若冇問題
咁就可以再入
佢手上應該有不少 Blue Face 碟

1萬

白鑽玩家

老而不

kongchai 發表於 2015-9-21 13:43
若在 20 美元下
我也會接受
可惜是 28 美元

可以自已去check一下USPS 大約幾多先, quote條數再追問一下.
我知ebay有個叫gobal shipping的program , 用果個入手CD好貴, 成USD 25 shipping,
反而買鞋, 衫, 大件野就平好多. 而且個program夠快(因為同fedex合作)
還是好音樂最好.

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章

ant9284 發表於 2015-9-19 09:32
仲有HKPO, HK Sinfonietta, CCOHK,

仲有 HKU, PPHK(呢間近年好進取)

普爾曼場小提琴,我10:02上網買到,之後15分鐘全部最平同最貴都沽清!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
kl122002 + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分