設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[隨身耳擴] YY PRO J2 手提膽耳擴

銀級玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
再一次行過,試完,忍唔住買玩具,今次係較另類少少,非主流既膽擴
出完圖就到使用實況,聽感等

1.造工不多講了,一定不能同大牌子相提並論
2.揀佢既原因係用膽,未接觸過就去試聽一下,開頭聽感係舒服,冇左IC機果種吉耳及澎湃而令到你攰,簡稱唔耐聽既感覺,比佢
   既柔和感覺吸引住
3.SALES講呢款係第2代,可以換膽,膽味比第1代更出,可以用兩種規格既膽,12au7同6dj8
4.當時店內膽既型號不多,只有每款一隻...後來接觸多左,上網睇又問下人,先知道係非常普通,甚至質素差既膽(跟機係咁上下)
5.有少量IC去輔助支膽,但主要仍然係靠支膽,唔同IC機
6.可以換膽,跟據牌子及級數,口味變化可以好大
7.可充電,但跟機隻牛差得好慢,要十幾個鐘,唔會接受到,要出去自費買隻差機,正常就4個鐘左右滿電
8.據聞膽耗電量都好大,SALES話電池量有超過5000mah,試過滿電後可用到6個鐘左右,但最後果半個鐘左右開始會底燥會有怪聲,
  SALES話就黎冇電係會咁樣
9.膽機有底燥幾乎係定律,但跟據SALES講,可以內部微調,而據聞有D膽係標明少底燥

後續聽感

評分

參與人數 2威望 +13 金錢 +13 收起 理由
tcpdavy + 3 + 3 正呀~我搵緊膽耳擴~點解我俾唔到+10既。.
WallerHomie + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

銀級玩家

補充:店內係有全散套件FOR DIY,價錢係平過成品不少,當然要用家識焊先得啦,據稱有幾位C兄成功焊到出聲,
部份更自行改用料如電容等等務求更進一步

初步聽感係不錯既,因為未接觸過膽機,而因未接觸過,以為底燥既程度係咁上下,默認去接受,
但經SALES耐心跟進及微調,問下人又上網扒下文,而咁岩有機會試聽另一位C兄換左膽既效果,發覺完來都可以有好大改變,
包括底燥
由新買至現今,師父已幫我調過3,4次,有講過下係調D乜野,好似係電壓同更改放大倍數咁上下...當然我唔會太識係咩一回事,
係每次都有些少改進既,由於我初買已同SALES講希望可以加大出力及盡量減少底燥,可能我要求高,之後師父建議自費換膽,
查問下揀左上圖款式,買左新膽當然又要去搵師父微調,結果出乎我意料,底燥及出力都比那試聽C兄既更好

呢支膽既分析力幾好,於是同部PHA-3既平衡比較一下,估唔到膽機可以有接近平衡既分析力,但又冇數碼果種吉耳同大量彭湃令到你聽到攰既感覺,舒服得黎而唔蒙聲,空氣感增強左,估唔到手提膽機可以去到咁既階段,雖知膽機係主打柔和,舒服同耐聽,
同IC耳擴係兩個極端既方向,但處理到流行曲之餘又唔會太過因為失真而感覺好蒙聲,好大既進步

謝謝觀看大量文字

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
WallerHomie + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

科林玩家

又見YY Pro開箱專員

銀級玩家

eminsam 發表於 2015-4-17 01:05
又見YY Pro開箱專員

使唔使SHOW埋張單出黎
比錢買架

科林玩家

wing8032 發表於 2015-4-17 01:13
使唔使SHOW埋張單出黎
比錢買架

我冇話你咩, 介紹下自己鍾意既牌子都好合理既

黃金玩家

請問師兄邊度買,同大概幾錢?thanks.

高級玩家

DIY好野。師兄,成套野買左幾錢?好似好抵玩

進階玩家

YY嘅產品一向唔平,有一定質素,包裝未夠大牌子。

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

D電阻擺位真係難睇透過我杯青島

銀級玩家

update 一下先
又係中毒原因,且SALES話師傅又研究到多一型號既膽更加適合手提膽擴,叫做 ECC 86 ,據稱因工作電壓較低,底燥少D之餘,
整體發揮更好,而且價錢更平過之前既型號,於是又去買一支試下,加上師父又同我微調左機內一D SETTING,果然更好

兼且剛剛入手Z7,不妨又挑機一下,雖然明知應該唔太夠力
結果又出乎意料之外,普通歌VOLUME開到大約兩到3點位已經夠,如果舊歌錄音較細聲既FILE,要開到3點至4點,
不過係室內較靜既地方測試,如果出街搭車或商場等嘈雜地方就肯定唔得了,奇實基本上已經完勝了,連師父都帶懷疑既
口吻問我真係推得到?