設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: heero503

[入耳式] Shure 846 超黑仔 [己解決]

黃金玩家

WallerHomie 發表於 2015-4-9 16:42
自從IEM興玩換線設計之後,用到兩年冇病冇痛已經偷笑。
反觀以前冇線換既原廠雞線耳機真係可以用5年都唔 ...

SE530 正是如此~ 希望佢地快D同我攪返掂佢
Panasonic P50V10H
Denon AVR-X7200WA
Pioneer BDP-23FD
Zidoo X20 Pro UE
Monitor Audio BR5
Monitor Audio BRLCR
Velodyne CHT-8Q

黃金玩家

最新情況:
我分別SEND MAIL 去SHURE ASIA 同US HEAD QUARTER 講返單野, ASIA OFFICE二話不說只係C&P 個GENERAL TERMS 叫我找WINNER....
我再問US: 你地係咪咁做SERVICE嫁~ 耳筒聲音係最重要部份, 產品有潛在問題唔換仲HEA我!
真係火都來, 終於十點SHURE ASIA SEND MAIL來話可以去DMA到攞返隻新

我好想講, 係LEE件事, 好睇到亞洲LEE面CS做野方式, RESELLER怕死唔敢/肯換, 如果我用左一排先有問題我會攞去維修, 但頭七未過因為當場聽唔到唔肯換, 平野我OK, 但貴為旗艦型號真係有D過份,而且我投訴的係最重要聲音有問題~
個OFFICE 只係依本子都無睇我寫乜就REPLY, 咁做真係唔駛旨意留到客....

ANYWAY, 一陣落去攞返隻野先~ 老實講宜家如果再有乜問題, 我都唔敢去煩DMA, 都唔敢再幫襯,我會直接去WINNER...

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

希望ching換到全新好野~

講真, 咁貴既耳機, 售後服務一定要貼身, 如果闊佬懶理, d客就走晒去人地對家果邊

星級玩家

其實我想講, 頭七唔係大曬, 人地聽唔到唔換我覺得人地都無做錯, 人地點知係咪你做左D咩而死都要換呢, 例如你自己跌過落地或者點, 唔該唔好只諗自己, 人地都有自己制度, 唔好成日以為自己係客買野就大曬啦........

黃金玩家

littlesweet 發表於 2015-4-10 16:00
希望ching換到全新好野~

講真, 咁貴既耳機, 售後服務一定要貼身, 如果闊佬懶理, d客就走晒去人 ...

好失望! 好火!
今日去到DMA, 平時個SALES放左假, 得個阿叔自稱係負責人, 打左個電話去公司OFFICE, 覆我話換貨要代理送左來先可以換到, 我話換貨唔係你有貨就可以換, 佢開頭話唔得, 我火都離~ 我話你地咁大間公司, 846點會無貨, 點解要等代理唔係可以就咁換給我, 再INTERNAL 攪, 佢話最快都要星期一中午, 我話咁係乜野服務, DMA 係點同客人做生意, 有風險就推曬給個客, 有事就話代理. 我小左佢一輪, 叫佢寫低星期一一點攞, 我打左去WINNER SMART, 有個女仔聽, 我道明來意佢話佢轉頭覆我, 到覆我就話要DMA攪, 都係要星期一, 我想大家睇清楚, LEE D係乜野服務? 代理推RESELLER, RESELLER 推代理, 老實講我都係見DMA有咁多分店, 門面光鮮先幫襯, 但經此一役, 我真係唔會再幫襯佢. 對於SHURE LEE個牌子, 買就真係拜過神, 唔好彩的話, 好似我咁多日都攪唔掂...

其實我要求好過份嗎? 貨有問題, 我想換貨, 都咁多關卡, 浪費我咁多時間...

黃金玩家

msa12899 發表於 2015-4-10 16:45
其實我想講, 頭七唔係大曬, 人地聽唔到唔換我覺得人地都無做錯, 人地點知係咪你做左D咩而死都要換呢, 例如 ...

我從來只係要求換, 無話自己大曬~如果佢白字黑字寫明要SEND返代理檢查先換咁我會跟囉~
再者有乜外來問題會花會爛, 佢有檢查外觀仲拆過添...

咁都係我唔對咁我都無野好講~

白鑽玩家

perhaps some old shops are better.  These new stores ...............
digiman

白鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

多謝樓主分享!

高級玩家

我都對e間D售後冇野好講......上次買左隻耳機左右大聲唔同,第二日走返上去換,佢試話冇問題又講乜又講7咁!又叫我自己上代理換!!搞到我都當場發火,總之搞左成個鐘佢先換

鉑金玩家

我唔知詳細情況...只能靠你既文字去理解
首先...頭七呢樣野員唔覺有問題就唔換...你真係吹佢唔漲
第二就係肯換比你果個始終係shure asia所以DMA等代理送貨黎先肯換比你都唔奇...
啲大公司做野係都要跟程序,DMA都係跟代理指示,DMA啲貨係拎黎賣唔係幫代理換貨
最後就係,我覺得最怪係點解shure asia叫你去DMA換而唔係去winner smart換,明知店舖既貨源係代理拎,維修保養又係代理搞,但偏偏就要樓主去DMA拎...
以上只係個人斷估

另外....買shure要拜神我好認同..
曾經用過425