設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: DVD迷

[情報/開盒] Avengers: AOU 1/4th scale Mark XLIII Collectible Figure

黃金玩家

DVD迷 發表於 2015-4-8 01:04
已派貨幾日了,要買公價現貨暫時冇可能,好野就賺多你幾舊及炒到幾仟銀,有問題跌到阿媽都唔應得……{:6_ ...

師兄,請問邊到可以搵到「抄價」但現貨既 ironman mark XL III ?

如果唔方便可以 pm ! Thanks !

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

blackcolor 發表於 2015-4-8 01:12
師兄,請問邊到可以搵到「抄價」但現貨既 ironman mark XL III ?

如果唔方便可以 pm ! Thanks !{:6_122: ...

皆王(近先達)果頭有貨,仲有間係可訂ht,但派貨時比ht慢少少的,銀城地庫都有2間,一間係炒價多,一間就貴公價二三佰蚊到,有時會平過公價的,兆萬都有的,錢不清楚,因為我呢排特別忙,連訂都冇時間去訂,係叫朋友代訂的。
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

黃金玩家

DVD迷 發表於 2015-4-8 01:24
皆王(近先達)果頭有貨,仲有間係可訂ht,但派貨時比ht慢少少的,銀城地庫都有2間,一間係炒價多,一間就 ...

謝謝師兄!

不過本身 1/6 ironman mark XL III 是否已出貨?

定係 hottoys 自己都未派貨?謝謝!

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

blackcolor 發表於 2015-4-8 12:04
謝謝師兄!

不過本身 1/6 ironman mark XL III 是否已出貨?

MK-43上星期已經開始派貨了, 不過仲未派晒~

黃金玩家

gashapon 發表於 2015-4-9 10:02
MK-43上星期已經開始派貨了, 不過仲未派晒~

Thanks c hing !!

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

blackcolor 發表於 2015-4-9 14:06
Thanks c hing !!

有時HT自己會有現貨, (eg. MK-42) 師兄可以留意下. 我自己一向唔支持"炒賣"所以從來都唔會幫襯網上的賣家, 不過師兄上"y 記拍賣" 打個keyword應該大把有得揀~

黃金玩家

gashapon 發表於 2015-4-9 15:50
有時HT自己會有現貨, (eg. MK-42) 師兄可以留意下. 我自己一向唔支持"炒賣"所以從來都唔會幫襯網上的賣家 ...

我之前響銅鑼灣 hysan place 都見到 mark xl ii ! 都有想過買!

不過好似個隻唔包 tony stark 個樣?

同埋我覺得新呢隻 mark xl iii 好似都幾靚!

所以先想問下師兄們邊到有得買!

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

blackcolor 發表於 2015-4-10 01:56
我之前響銅鑼灣 hysan place 都見到 mark xl ii ! 都有想過買!

不過好似個隻唔包 tony stark 個樣?

如果MK-42同43比, 我會prefer MK-43, 因為我唔喜歡MK-42金色多個紅色 (而且電影中佢基本只係用來"攪笑", 都無咩作用...)

MK-42有包人樣的, 不過唔係成個頭而係打開個helmet的造型~

我以前都有儲HT的ironman不過依家已經停o左了, 因為唔想成間屋變成好似供奉ironman的廟宇, 一座座ironman"佛像" 咁成屋都係~XD

黃金玩家

gashapon 發表於 2015-4-10 10:06
如果MK-42同43比, 我會prefer MK-43, 因為我唔喜歡MK-42金色多個紅色 (而且電影中佢基本只係用來"攪笑",  ...

好認同!42 金色多過紅色好似 "leung " 左的!

不過重點係...........

......43 無現貨呀!

重要就算買「抄貨」,我又唔咩都唔識,驚比人呃或者原來裡面有問題都唔知就慘啦!

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

blackcolor 發表於 2015-4-10 12:56
好認同!42 金色多過紅色好似 "leung " 左的!

不過重點係...........

我都唔會買現貨, 主要係無得換. 有d人會強調啡盒都無開過不過我就反而更擔心...因為佢拎貨時check都唔check下, 我交收check到有問題機會都大d?? 講真買現貨有時真係講彩數, 不過如果唔係驗屍咁驗應該一般都OK啦~

上HT買點都好d吧. 等下可能有現貨? (見佢對上幾隻都有) 不過我有次行HT時聽到有人本身想買PPS版MK-42現貨, 但我聽到店員同佢講要比o左錢先可以check, 但又無得換(唔知是否得返一盒) , 所以佢最後都無要. 我都覺得好奇怪有咩理由同HT買都唔可以check晒OK先比錢? (或比完錢check到有問題就換新的都可以呀) 要比o左錢先可以check但又無得換....咁咪好唔公平? 唔知依家有無改到?

個人來說我更喜歡MK-45~ 不過要等佢開訂+派貨應該都有排~~