設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[合併式擴音機] 我又學人玩下炒金 (細細地, 玩住先)

進階玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
其實部金仔仔入左手都有兩個星期,
一路都係度掙扎緊出唔出呢個POST
事關有師兄出左部E-600, 而我就{:9_418:} 得部E-260{:9_418:}
搞到好似細路仔見大人咁
不過今日係度聽, 越聽就越覺得越對唔住部機
決定唔知個醜字點寫, 出左野先算

事原有個玩開膽機既老死話想試下金仔既聲,
又話呢排有靚價, 叫埋我上去試聽
小弟不虞有詐, 就跟左上去聽,

點知一聽就已經知出事, 不過一開始對喇叭唔啱我
所以都興趣不大
而且諗住會OUT Budget所以唔驚
點知我個朋友驚我唔死, 叫個SALES換左對FOCAL入黎
一開聲, 大穫!!
不過我都仲說服緊自己, "人地現金價先平, 你都無多現金, 唔使諗啦"

順手試啲老麥, 發覺真係一分錢一分貨

之後到戲肉, 傾價錢,
個SALES開果個價又真係啱啱好係我個Maximum
睇左咁多, 大家都估到個結果
唔講咁多
去相算數~~{:9_425:}

師傅送極準時, 反而係我遲, 搞到師傳等左半個鐘, 真係唔好意思
隻超低音個朋友, 唔係我既

第一次買貴野(對於小弟黎講), 發覺日本仔啲包裝真係無得頂

正面真係幾靚仔

背面, 小弟初時仲以為兩聲道AMP唔會好多個插頭, 原來都唔少, 長見識了

搞左三個鐘, 原配ONKYO AV AMP退返個正室位
小小金正式入駐~~~{:9_426:}

一開就試隻天空之城,
同之前簡直無得比, 所有野提昇晒
再試隻王若琳既Let's Start From Here

王小姐簡直好似黎左我屋企咁{:9_434:}
原本係簽卡果陣既赤的疑惑都一掃而空~~~~{:9_434:}

評分

參與人數 24威望 +280 金錢 +280 收起 理由
keke323 + 10 + 10 超正!
pac + 10 + 10
pinkspider + 10 + 10 超正!
小寶老豆 + 10 + 10 超正!
ilavbnm + 10 + 10
terryc + 10 + 10 精彩報告
lit2ken + 10 + 10 繼續努力!
細路祥 + 10 + 10
臭鼬鼠 + 10 + 10 超正!
S.C. + 10 + 10 精彩報告
衰仔樂園 + 10 + 10
HenryHou1 + 10 + 10 超正!
eddychoy04 + 10 + 10 超正!
momolee + 10 + 10 一定要加分
billy829 + 10 + 10 一定要加分
blackcolor + 10 + 10
fm31331 + 10 + 10 超正!
chuwing + 10 + 10 一定要加分
jason1969 + 50 + 50
pclai2000 + 10 精彩報告

查看全部評分

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

Ching 平有平玩,我就喜愛76唔一定下下天價機材先有report.

評分

參與人數 6威望 +59 金錢 +59 收起 理由
garranho + 10 + 10 絕對認同
小寶老豆 + 10 + 10 絕對認同
momolee + 10 + 10 絕對認同
billy829 + 10 + 10 絕對認同
hkpan001 + 9 + 9 絕對認同
lit2ken + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

黃金玩家

金耳朵銀耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

平有平玩 ... 我D 重 cheap 啦

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

弓起 CHing,我都係用緊超舊入門級咋
(Post76 Android 手機版送出)

鑽石玩家

76 榮譽慈善家勲章76-FC 藍寶石勲章

恭喜Ching!!!
試過老麥後,同金仔有咩唔同??

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

正, 恭喜哂

評分

參與人數 1威望 +5 金錢 +5 收起 理由
hkpan001 + 5 + 5 超正!

查看全部評分

黃金玩家

一樣咁玩, 最緊要聽得開心,  平貴有咩問題

評分

參與人數 1威望 +5 金錢 +5 收起 理由
hkpan001 + 5 + 5 絕對認同

查看全部評分

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

恭喜師兄入金門,平貴無所謂,最緊要買左新玩具覺得有提升

評分

參與人數 1威望 +9 金錢 +9 收起 理由
hkpan001 + 9 + 9 絕對認同

查看全部評分

7萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

恭喜

黃金玩家

恭喜師兄, E260係好嘢黎,小弟當初第一部金仔都係佢呀

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
momolee + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

805D4 Signature, Accuphase A48, Esoteric G05, Esoteric N05XD, SOtM, Lightspeed, Ediscreation