設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: chuwing

[音響配件] IsoTek EV03 Titan..(新加相片在P.24)

高級玩家

plnl88 發表於 2016-1-2 00:37
pc1 pc2  就比較過
不及 minisub axis
pc3  就無未搵到有朋友有

我現用ISOTEK入門野A, 搵極都搵唔到ISOL-8香港邊度睇, 想上LC, 可否PM我?

高級玩家

我剛賣走了ISOTEK AQUARIUS,諗緊入邊部好

ISOTEK SIGMA
ISOL-8 。。。唔知邊部好
GIGAWATT PC3

我要插三部器材ONLY
DEVIALET 200 (遲下可能400)
BDP LX 88
AURALIC ARIES (CAS)

ISOL-8 LC插AMP會否唔夠力?

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

dicek 發表於 2016-1-3 15:54
我剛賣走了ISOTEK AQUARIUS,諗緊入邊部好

ISOTEK SIGMA

如果你部 amp max 扯唔到 6a 電
咁就一定夠力

高級玩家

plnl88 發表於 2016-1-4 08:50
如果你部 amp max 扯唔到 6a 電
咁就一定夠力

ELECTRICAL POWER SUPPLY:
Universal 80-265Vac – 50/60Hz
Power cable provided adapted to the country
Patented single stage switching mode topology
High power level: 600W continuous, 3000W peak
High output with power factor correction (PFC)
High resiliency to hazards potentially encountered on distribution networks : brownouts, quick transients, overloads

係咪已經過6A...

如果3000W PEAK

高級玩家

同埋我有機會升級多一部200變400, 所以LC應該唔夠我用, 但如果一HC+1LC又好浪費因為我兩部200外就得部AURALIC ARIES 同BDP-88做 DIGITAL TRANSPORT. 俾部LC餵TRANSPORT好似大過份, 又離開左我簡化既大方向.

咁講法係咪買INTEGRA仲好呢.

1萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

dicek 發表於 2016-1-4 09:35
ELECTRICAL POWER SUPPLY:
Universal 80-265Vac – 50/60Hz
Power cable provided adapted to the countr ...

師兄
睇黎你買條煙 sub integra 穩陣的。
但如果 你不會將部 amp 的 volume 開過12点(視乎你對喇叭有幾大食)
LC 重應該頂得順

1萬

黃金玩家

dicek 發表於 2016-1-4 09:42
同埋我有機會升級多一部200變400, 所以LC應該唔夠我用, 但如果一HC+1LC又好浪費因為我兩部200外就得部AURAL ...

刨左一輪 ADH 的  manual 介绍
隻 LC 應該 頂得顺 隻 200
因個 3000w max peak 其實係用平行 D 類 amp 放大左 個 class a voltage amp 的 current 度黎
咁即係 個 600w contineous draw 先係 input 的 max
LC 夠殺有突

高級玩家

plnl88 發表於 2016-1-4 11:12
因個 3000w max peak 其實係用平行 D 類 amp 放 ...

感謝
但兩部又夠唔夠

高級玩家

plnl88 發表於 2016-1-4 11:12
因個 3000w max peak 其實係用平行 D 類 amp 放 ...

即一部200連3a 都未夠 咁 兩部應該ok喎

1萬

黃金玩家

dicek 發表於 2016-1-4 12:42
即一部200連3a 都未夠 咁 兩部應該ok喎

師忽真有米
兩部行mono
兩部岩告頂得住
只要你唔係用屏風喇叭
或  sensitivity 得 86 db 的大座地就應該 OK了