設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: hoyin13

[合併式擴音機] 【開箱】Creek 100A

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

恭喜師兄

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

wwk093 發表於 2015-3-19 02:24
因為地方有限,重量係一個問題,要諗好點放先得

呢部算係好慳位,9KG 多 d, 應該有辦法招呼到佢既
(Post76 Android 手機版送出)
Marantz SA-8005 (IC: MPS/PC: Wilson's Audio Lab)
Oppo Sonica DAC (IC: Inakustik/PC: Oyaide)
McIntosh MA7000 (Wilson's Audio Lab/Wilmer)
Acoustic Harmony G1Y Sophia
B&W 804D3

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

小寶老豆 發表於 2015-3-19 07:44
恭喜師兄!

咁個 source 用咩呀?

而家我用 TEAC 部 LP-P1000 (黑膠+CD) 聽住先 ja, 因為入左幾個月 only, 貪佢方便有兩樣野玩,不過 d 聲就....ok la

Creek 部 CD Player 50CD 就真係未聽過,不過都成 6K 野....黎緊應該係線材方便入手
Marantz SA-8005 (IC: MPS/PC: Wilson's Audio Lab)
Oppo Sonica DAC (IC: Inakustik/PC: Oyaide)
McIntosh MA7000 (Wilson's Audio Lab/Wilmer)
Acoustic Harmony G1Y Sophia
B&W 804D3

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

想請教下 Ching 們,聽左一晚自己覺得背景有 d 雜聲,唔夠靜同清咁(又唔似電流聲),通常會係咩原因?

同埋一部好的 CD Player 同部普通既分別其實係咩?分析力會好左?

7萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

Congratulation!

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

hoyin13 發表於 2015-3-19 09:00
想請教下 Ching 們,聽左一晚自己覺得背景有 d 雜聲,唔夠靜同清咁(又唔似電流聲),通常會係咩原因?

同埋 ...

有無駁AV BYPASS 去AV AMP ,有就可能係電流聲喎.........{:9_419:}
如果唔係會唔會部黑膠盤有雜聲?

正常部100a 唔應該有雜聲喎

黃金玩家

同埋 ...

你一係換部ps3用條紅白線駁過去睇下係咪都有同一問題﹖
靚既source無論係密度,分析力,音場同其他嘢都會好好多
所有嘢,都係由源頭做起

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
momolee + 10 + 10 用家心得
小寶老豆 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

鑽石玩家

金耳朵基本學員76-FC 藍寶石勲章

同埋 ...

整幾粒 E 啲插係 D input 度, 尤其係個 phono input... 可能會有幫助...
係淘寶大把, 自己 search 下喇~

http://www.audioquest.com/audio- ... -noise-stopper-caps
Turntable: Yamaha GT-2000L
Phono Preamp: ASR Mini Basis
CAS: Innuos Zenith MkII
DAC + Pre: Goldmund Mimesis 11
Active Speaker: Goldmund Logos Tower

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

同埋 ...

>> 唔夠靜同清咁

呢樣係新機係咁,有排煲,一百幾十個鐘走唔甩。
SnakeOil OS in Ediscreation's Haydn > Denafrips GAIA > Rockna Wavedream DAC > icOn4Pro V4 > Nord One SE UP NC500DM Stereo > Volent VL3
平衡隔離牛: Wilmer; LPS: Ediscreation
USB: Ediscreat

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

源頭好緊要架
有無諗過玩DAC 呢