設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: kl122002

[音響配件] 請教用fuse

黃金玩家

報告 :幾日前買 SR 20 (20mm 6.3T ) $500有找

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

audia 發表於 2015-3-17 11:41
報告 :幾日前買 SR 20 (20mm 6.3T ) $500有找

師兄可否PM我喺邊度買到
2ch:
TURNTABLE: TRIO KP-700 with JVC JL-B44 Tonearm & SHURE M3D MM Cartridge
PREAMP: PG Frank  Telefunken Tube CD & PHONO
AMP: PG Frank Mono Block 2A3
SPK: JBL 4343B Four-Way Studio Monitor

白鑽玩家

marantz 發表於 2015-3-17 10:14
Fuse 緊係用白金屎

我都想用, 不過咁多位師兄都話我用黎聽人聲會標, 我而家考慮返HIFI通零!
2ch:
TURNTABLE: TRIO KP-700 with JVC JL-B44 Tonearm & SHURE M3D MM Cartridge
PREAMP: PG Frank  Telefunken Tube CD & PHONO
SPK: JBL 4343B Four-Way Studio Monitor

鉑金玩家

長期新手

plnl88 發表於 2015-3-16 21:55
是的,是有方向性的。
我試過 平如 2文支的 Bassmann 到 Russ Andrews,
Isoclean, Hi Fi Tuning, Furutec ...

晶爺,我先前用IP2鉑金1A 在DAC, 效果十分滿意,
但近來屎忽痕把喇叭線 由analysis plus oval9 銅線升級為big sliver 度銀線,
當然big sliver 帶來了很多正面的改善,但現有少少標,人聲唔耐聽
因為條喇叭線是二手的,相信已經是煲好。

我想改善'標'及'恆'的問題,是否可考慮換條dac的fuse(現在用IP2 鉑金)?
請問有什麼好介紹?

我的器材如下
nas(hs210)>古河lan>player (soundaware) >AQ AES (coffee) > DAC (mytek) > amp (Krell S300i) > SC (analysis plus big sliver) >speaker (KEF XQ40)

power cable
player: acrolink 4020
dac: acrolink 4020
amp: sound master 自家的 Hobby P3
Soundaware d100 pro deluxe
Mytek Dac
Krell Vanguard
PMC Twenty24,
Oppo103D, Yamaha RX-A3050
KEF XQ50C, Mirage, Cambridge.

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

pig1129 發表於 2015-3-17 12:52
我都想用, 不過咁多位師兄都話我用黎聽人聲會標, 我而家考慮返HIFI通零! ...

hifi tuning supreme 亦得,得左!

白鑽玩家

marantz 發表於 2015-3-17 13:15
hifi tuning supreme 亦得,得左!

師兄! 請問呢粒幾銀, 我喺SSPO永誠搵唔到!如果唔係一早買左黎比部DAC嘆吓!
2ch:

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

pig1129 發表於 2015-3-17 13:39
師兄! 請問呢粒幾銀, 我喺SSPO永誠搵唔到!如果唔係一早買左黎比部DAC嘆吓! ...

hifi tuning supreme $6xx

ip3$9xx

鑽石玩家

金耳朵基本學員76-FC 藍寶石勲章

marantz 發表於 2015-3-17 14:04
hifi tuning supreme $6xx

ip3$9xx

馬蘭士兄, $6xx 係咩 size??

有無見到 Hi FI Tuning Supreme 32mm x 6mm Fuse (F)??? 幾銀呀???
Turntable: Yamaha GT-2000L
Phono Preamp: ASR Mini Basis
CAS: Innuos Zenith MkII
DAC + Pre: Goldmund Mimesis 11
Active Speaker: Goldmund Logos Tower

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

小寶老豆 發表於 2015-3-17 14:36
馬蘭士兄, $6xx 係咩 size??

有無見到 Hi FI Tuning Supreme 32mm x 6mm Fuse (F)??? 幾銀呀??? {:6_141 ...

20mm T 慢燒

黃金玩家

plnl88 發表於 2015-3-17 01:37
Lab 記搬左了。
新地址師兄可去官網揾揾。
岩唔岩DAC ㄡ唔知啵。

又搬? 之前已經搬左架啦喎!?