設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[私人收藏] Alan Tam Box Set

高級玩家

一開始接受預訂1月12日已經飛到旺角威x落左$1000訂金(我同朋友一人一套),點知到2月12日盒Boxset 出嗰日威X先打電話俾我話冇貨派俾我,嬲到爆 ,同日其他舖已經炒過二千⋯⋯⋯心死以為冇機會買到,所以就買CD&黑膠普通版各一隻,之後同朋友傾計時講開單嘢,朋友話佢有辦法用入到呢套Alan Box Set,仲要係「原價」,開心死我⋯⋯

今次威X咁做嘢,我以後唔會再喺佢度買嘢,仲有呢單嘢我必定要投訴到環球⋯⋯

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
dc903 + 10 + 10 超正alan boxset!
903881997 + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

Hi C Hing, 你呢個case其實都o係其他鋪頭出現過, 我去開o個間鋪頭都係拎到既貨俾order既貨少好多好多, 最後都好彩留到一盒(因為上一水環球SACD好不幸太少貨找拎到而分唔到俾我今次可能作出補償掛)...同老板傾過呢個情況好多時同中間拆家決定點派有關 (例如大鋪或連鎖店今次會分到多D貨), 加上呢次又撞上校長年, 好多貨都俾佢d fan club留起左(同上次佢d SACD情況一樣), 至攪到咁既局面..... 當然亦有鋪頭係特登扣起唔賣等炒賣啦(威x就唔肯定, 但隔離間鋪就肯定有...), 但相信唔係間間都會咁做O既....

同埋始終我覺得買碟呢家野有時都好睇緣份, 有時就算見到通街都有貨好多時都唔會即刻買住, 係要到冇貨時至黎後悔(小弟成日都犯呢個錯誤....) 買到既固然開心, 買唔到既都唔駛咁在意既... :) 不要太過勞氣~ 起碼c Hing你最後都入到手~

高級玩家

cdb128 發表於 2015-3-10 09:56
Hi C Hing, 你呢個case其實都o係其他鋪頭出現過, 我去開o個間鋪頭都係拎到既貨俾order既貨少好多好多, 最後 ...

thx ching!

星級玩家

信我天空店居然有良心地落訂最後價給朋友$800搞掂!

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

我係 fan club member, 我可以肯定講 fan club 絕對無幫我地會員預留!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
76post + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

睇番 阿倫的 facebook,他每場 都會送隻boxset 給表演嘉賓。都去了D了。

星級玩家

blackjacklun 發表於 2015-3-10 23:28
我係 fan club member, 我可以肯定講 fan club 絕對無幫我地會員預留!

聽聞今年譚詠麟歌迷會連演唱會飛都留唔到俾FANS, 點留到呢套限量版呢, 環球唱片亦唔係同FANS CLUB打交道, 所以各位街外客今次買到呢盒BOX SET及演唱會飛就等於仲左獎, 因為FANS都未必買到!

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

76post 發表於 2015-3-11 21:47
聽聞今年譚詠麟歌迷會連演唱會飛都留唔到俾FANS, 點留到呢套限量版呢, 環球唱片亦唔係同FANS CLUB打交道, ...

無錯,今次訂飛真係有 cut 飛情況發生!

星級玩家

lamwaikit007 發表於 2015-3-11 21:16
睇番 阿倫的 facebook,他每場 都會送隻boxset 給表演嘉賓。都去了D了。

YUP, 送了13套, 編號是每位嘉賓的生日號碼