設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: ozrayyau

[入耳式] 高檔三揀一耳機,已完成,各位唔使投票

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

ozrayyau 發表於 2015-3-26 17:03
最後入咗 K3003i 同 HD700   唔該咁多師兄/姊。隻 HD700 只係 k3003i 六成價錢  ...

投資家用大耳是正確的選擇
(Post76 Android 手機版送出)

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

Andykong 發表於 2015-3-29 23:00
師兄最後三揀二,個投票其實可以完滿結束了! (因為次次有人投票都會推 post 上頂)

入得 HD700,係咪應該 ...

將平板同靜電嘅budget加埋買部DAC+hp/stream player推HD700比較算是完善的起步吧

依家10-20k level選擇多到
(Post76 Android 手機版送出)

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

每當有人投票,個帖便會浮上來。

如沒有辦法取消投票,那這也算是一個 bud!

或者 post76 應考慮強制為投票加上期限,否則這個"bud" 便會永遠重覆下去,隨時在深淵再浮上水了!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
JimmyNgai + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

音源:DS411j + D100Pro Deluxe
解碼:Yulong D8, Cayin iDAC-6
耳擴:Schiit Ragnarok, Cayin IHA-6, HA1AmkII
耳機:HE6, Alpha Dog, ESP/950
HD800, HD700, HD540G, HD540-I, HD250-1, HD520, D7000,  NAD HP50

鉑金玩家

金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

Andykong 發表於 2015-5-8 14:00

我尋日先唔小心回覆左另一個因為投票而再次浮上黎的舊post…
HiFiMAN HE-500
AKG K702, K374
Fostex T50RP
Philips L2, M1, M2L, S2, E5
JVC FX850
Audio-Tech CKM99
iBasso DX90
JDS Labs O2, ODAC, C5D, Element
Massdrop m9xx
ADL GT40
Audioengine D1
FiiO E12
Aune B1

黃金玩家

可能有玄機呢?

黃金玩家

可能有玄機呢?

黃金玩家

又上嚟, 唔通要買埋 846?

星級玩家

新仔玩家

ozrayyau 發表於 2015-5-10 15:12
又上嚟, 唔通要買埋 846?

Ray師兄早前話過Shure SE846試聽過唔係你杯茶,倒不如等睇下有無其他更心怡既玩具啦。定係而家對SE846觀感有改變呀?

黃金玩家

斯路 發表於 2015-5-25 09:24
Ray師兄早前話過Shure SE846試聽過唔係你杯茶,倒不如等睇下有無其他更心怡既玩具啦。定係而家對SE846觀 ...

斯路兄,
新開箱846,同好大可能係新板846(換低音單元),喺幾個地點都試過,日本 yodobashi,  e-earphone,澳洲 Minidisc,據業內朋友講,新板846去年12月已經出貨,由於用咗非順序S/N排列,所以好難知邊啲係新貨,但日本同德國會係最先發貨地。

自己都有425,同淘寶用 535 殼耳機,試聽果幾次846,都同手上shure 有同一類似問題,有啲似 Horn effect,  啲聲焗住,有回嚮共震,聼一啲入門全密封耳牛咁,好惡頂。上星期喺日本EE 再聽,架 Demo 846 相信已經煲夠,但都改變唔到對 846 感覺, 決定算數唔入。

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

請問什麼是DIY 800,DIY 535? 淘寶貨的意思?