設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: DVD迷

[PS4/PS5] DEAD OR ALIVE 5 :LAST ROUND*限定中文版*(實物圖) 

鑽石玩家

地心吸力令人意志消沈

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

DVD迷 發表於 2015-2-25 23:42
我都係有呢個問題出現,之前入果隻the last of us DLC都係裝不到,後來我刪除後,再由頭裝過the last of  ...

我諗係PS3,PS4都有嗰隻game而又同一個PSN A/C就會兩部機都有掛.....
不過真係好麻煩囉...game裡面又冇講要兩部機轉黎轉去,呢d咪要改善囉!

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

laiho 發表於 2015-2-25 23:51
我諗係PS3,PS4都有嗰隻game而又同一個PSN A/C就會兩部機都有掛.....
不過真係好麻煩囉...game裡面又冇講 ...

我估計係SPN更新主機後才出現呢個問題,但我ps3和ps4都係同一個戶口,在ps4下載號碼(SPN)只能在返ps4睇到,去ps3睇不到ps4下載過咩的??
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

鑽石玩家

地心吸力令人意志消沈

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 綠翡翠勲章

DVD迷 發表於 2015-2-26 00:08
我估計係SPN更新主機後才出現呢個問題,但我ps3和ps4都係同一個戶口,在ps4下載號碼(SPN)只能在返ps4睇到 ...

所以我話可能某d game(兩部機都有)會共通,Order 1886 PS3就唔見下載記錄

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

laiho 發表於 2015-2-26 00:29
所以我話可能某d game(兩部機都有)會共通,Order 1886 PS3就唔見下載記錄

明白的,不過ps3現時下載都冇呢個問題出現,係得ps4先會出現冇辦法下載到,我朋友都有呢個問題,搞到好鬼煩
Gina Carano Profile / DOB--4/16/1982 / HEIGHT--5'8 / WEIGHT--140

鑽石玩家

地心吸力令人意志消沈

今日買咗呢個大掣,與同廠大掣價錢只差幾十,呢個仲多兩個冬菇頭
同埋"限定封入特典"8套服飾DLC,不過要日本戶口未知用唔用到~

評分

參與人數 2威望 +40 金錢 +40 收起 理由
@肥狗仔@ + 30 + 30
DVD迷 + 10 + 10 一定要加分

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

laiho 發表於 2015-2-27 21:43
今日買咗呢個大掣,與同廠大掣價錢只差幾十,呢個仲多兩個冬菇頭
同埋"限定封入特典"8套服飾DLC,不過要日本戶 ...

請問師兄幾錢倒,如果唔我都想入返個大制……

鑽石玩家

地心吸力令人意志消沈

可能貴咗少少但遲d街霸V出時都可以用$10x0,頭先試過手感唔錯
有冬菇頭原來都幾重要,練習時可以睇試範~序號可以用到不過又係要PS3先dl到~

1萬

白鑽玩家

北斗之拳-健次郎

laiho 發表於 2015-2-28 00:25
可能貴咗少少但遲d街霸V出時都可以用$10x0,頭先試過手感唔錯
有冬菇頭原來都幾重要,練習時可以睇試範~序號 ...

噢…真好貴播,多謝通知
我想等下會唔會遲啲再平少少才買了

進階玩家

好多謝你Post 上黎, 我一路睇一路興奮,

進階玩家

我真係唔係幾欣賞佢呢種商業手段, 佢出佐Ultimate, 宜家又出Last Round, 明年呢? 2016 就系DOA二十週年, 到時又出多只DOA, 我係度唸, 最好唔好係Last Round買咁多DLC