設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[請教] 想買solidsteel hf4,但見淘佬啲復黑版已經做到…

星級玩家

exchange everyday.....

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
已經做到肉眼上分別唔到,價錢卻係五份一,堅既搵到最平要萬八,復黑版只係3800

有冇師亨用緊這爛鬼木板加鋁柱?點睇?(hj,hw都得,同樣構造是也…)
吾兒逝矣,大悲![img]http://www.post76.com/x2/sta

1萬

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

有無Link睇下?

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

師兄
睇你自己點睇嘅啫

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

睇相同最後收貨係兩回事...

1萬

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

上淘淘找唔到

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章

gikifk 發表於 2015-2-17 21:16
上淘淘找唔到

試試打復刻soildsteel 。

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

glk兄,其實您在淘佬主頁搜尋solidsteel,然後在眾多結果內主題有“復刻”既就係流備版!
佢地啲相當然可以不理!但我見過實物,今代架王結構只係層層叠!每層由釘墊>板>腳連釘 咁組合成一個單層架,
hf4即4個叠起就係,hs係3腳架,hw係5腳闊架……
我見過既一套,釘腳和墊子造工我型容係冇可挑剔,但是否全合金就有所保留因為重量唔多似,如果係生鐵鍍鋁/銀,
咁就有機會會突然斷開…而板,我見那套係用磨沙呀加力取代…膠板我冇興趣而且都冇乜好講!亦預左入手木板都冇可和
堅既比較……
另外除了架王有假王…高丘都有!價錢仲平啲2針人仔有找!這個我冇研究過……
講番正提,要更正係hf4我搵到最平應係2萬5港幣先真!之前話萬八係三層…
講真假如狠性扑個堅既…真係會五勞七傷兼對落三年都只能樹皮充饑!再講……
我都冇幾百萬器材放上去!所以topic已經傾向為”4千元入套彷真架是否不智”了…
因為我在香港見到既買到既架…唔止有牌子既食人唔leung骨,呀朱呀狗自家制
既所謂hifi架,郁啲都三四千…只係用玻璃添咋喎,個人認為一定係木板層架先
可以自稱hifi架的嘛!就算不是高壓夾板,木材應該係最好墊材吧!就算墊象棋
啲老前輩都話一定要用木棋啦………

吾兒逝矣,大悲![img]http://www.post76.com/x2/sta

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

趕唔切過年前入手,便求其行過整左個類似功能物體番黎撐住先…
亦因為趕唔切,擁有這目標既慾望已大減,相信過完年會淘套hf4復刻板算了…
毒性真劇烈,差啲神智不清下幾隻雞換幾塊木板番黎!

大家估下幾錢入手……

大家估下幾錢入手……

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

可恨!向隔離台捉到鹿唔識脫角!!!!!!

今早零晨竟有師兄在33放售2套hs3@$6500~set
我已即時推帖説會認真考慮,其實要梗佢的只係近來又跌又pit又遇賊劫……想拖慢腳步姐……
點知啱啱竟然話已俾人認購哂 真係人都癲…………
唔通………………
solidsteel都唔鐘意我?????

專業玩家

chanherry 發表於 2015-2-23 18:35
今早零晨竟有師兄在33放售2套hs3@$6500~set
我已即時推帖説會認真考慮,其實要梗佢的只係近來又跌又pit又遇 ...

我都見到, 考慮下都已經無咗
(Post76 Android 手機版送出)