設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: aegis2104

[線材] 請推介給Fitear to go 334 的線材

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

TWAGV3 不錯,
ALOSXC24我都已經放了
現在只留000,001 balance x2 Twag V3

補充內容 (2015-3-30 14:57):
不過334平衡都真係好重口咪,你接受唔到就接受唔到,太清LA

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
goodabc2010 + 10 + 10 精彩

查看全部評分

進階玩家

其實334需要駁擴?
我衹系用ak100II 直推去到30已經系極限wo

鉑金玩家

ckfung 發表於 2015-3-30 11:38
TWAGV3 不錯,
ALOSXC24我都已經放了
現在只留000,001 balance x2 Twag V3

Pioneer 部解碼連擴有咩評價? 相比部 AK 有幾多提升?

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

sw69 發表於 2015-4-4 02:56
Pioneer 部解碼連擴有咩評價? 相比部 AK 有幾多提升?

比AK100II原本個假平衡大力水好多
低音有返力水,AK100II 2.5mm低音太虛
闊左好多
各種聲分得更清
人聲更自然更清

AK推力不足其實人人都知,不過佢個介面易用又好睇
Pionner就係電量唔得,佢解碼的話得4.5小時壽命就無電
所以要加電

補充內容 (2015-4-5 10:52):
聽某金X店員話AK個係假平衡只係普通線路出4極,而唔係真平衡線路
但聽過XPA-700,U-05後我都感得應該係堅料

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

aegis2104 發表於 2015-4-4 01:30
其實334需要駁擴?
我衹系用ak100II 直推去到30已經系極限wo

夠聲唔代表好聽,我電話30%音量都夠大聲但一點都不好聽

補充內容 (2015-4-5 10:49):
其實000線真係唔錯,你可以試下換其他PLAYER
線影響五成,放大又影響五成
如果你要暖聲好力水,你可以試下AR-M2,佢都好清
如果我有錢我都想賣左AK100...

進階玩家

我昨天親身體驗到
有加vantam同無加差好遠...
綫我買左條whlplash
好似系銀綫?唔太記得 不過平平地1900 4千幾果D唔知點解好焗

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

vantam幾好,不過買我就會買水貨,真係平好多
現在部AK100II有個問題就係我長期用128GB卡,每次關機開機佢都當我退左張SD卡,開機後佢先認到張SD卡,然後再去掃瞄歌
結果我最常聽的PLAYLIST,每次關機就會唔知消失左邊首歌,我個PLAYLIST由180首變90首
而我係唔會知佢無左邊首歌,我入面成150GB歌,300個專輯...............
我點會記咁多

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

aegis2104 發表於 2015-4-5 12:13
我昨天親身體驗到
有加vantam同無加差好遠...
綫我買左條whlplash

歐美對調音的要求,和日本係好唔同,歐美是BASS,日本要人聲清
所以我一聽個對Astell & Kern LAYLA已經可以放低
D野焗到你唔知聽咩,無野係清的,人聲,樂器全都焗,大佬我用U-05推wo
唔係手提機
結果再去XPA-700,一樣
你聽開日本仔的調音真係唔會聽得返歐美調音
因為大家要求的野根本是對立

P.S. 不過如果你把001線改2.5平衡都會有驚喜,你可以試試

進階玩家

平幾多 3千5有無?有我就後悔啦
不過如果4千或以上甘就無咩所謂啦

鉑金玩家

try whiplash v3 hybrid...but very thick....