設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: @肥狗仔@

[XBOX One/Series] Rise of the Tomb Raider | 盜墓者羅拉之掘起 (現已推出)

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

lawzelda 發表於 2015-2-17 00:40
睇game書話xbox限時獨佔,遲小小PS有份,但冇話幾時

公佈獨佔之後已經係咁講,但其實rebio都係限時獨佔,一等十幾年。今次MS發行得嘅,可能性得一種,就係好似PS3時代的Mass Effect三部曲或者Ninja Gaiden 2 Sigma等方式出。兩年至少走唔甩我覺得。如果隻game下年出PS4版,我連MS都要鬧埋,咁嘅deal根本唔抵做。

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

更新遊戲畫面X12~

33fFZ06.jpg c9S2DXv.jpg CFdWp30.jpg dAEiRqm.jpg e0nprPJ.jpg G6loLvo.jpg gOk3IW0.jpg IfjWUxY.jpg K6Ho7an.jpg mANrcth.jpg UKv0aKf.jpg xDEnniY.jpg

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
momolee + 10 + 10

查看全部評分

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

上次Lara去o左"荒島"都殺o左一百幾十人, 唔知今次會唔會一樣呢, 哈哈?? 上集我覺得好玩(基本上是第一隻lara game) 今集都應該會玩~

黃金玩家

gashapon 發表於 2015-2-17 14:22
上次Lara去o左"荒島"都殺o左一百幾十人, 唔知今次會唔會一樣呢, 哈哈?? 上集我覺得好玩(基本上是第一隻lara ...

哩啲game同荷里活大片有著同一盲點,一旦主角接觸到槍械,敵人的槍法就會倒退100年。

上一集內容至少要比Uncharted黎得豐富。衰在佢打生存牌,但到頭來gameplay又行返一般動作解迷風。所謂猛獸唔會比人類更具威脅。希望今集會好啲,PS1果代的恐龍係BOSS級的敵人。

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

@肥狗仔@ 發表於 2015-2-17 16:14
哩啲game同荷里活大片有著同一盲點,一旦主角接觸到槍械,敵人的槍法就會倒退100年。

上一集內容至少要 ...

上集都唔算難玩, 我覺得連我無玩開的人都易上手. 而且解謎的地方多數都係tomb入面, 反而對故事無咩影響. (我玩第2次已經可以100%完成) 只係一開始以為架船去了荒島, 點知上面有成村人...幾乎殺極都仲有...(對一個未殺過人的女仔一開始就殺咁多人....都幾大影響吧) 不過如果唔殺人又只得返行行企企咁, 所以都OK . 我都幾喜歡佢呢個玩法.

黃金玩家

gashapon 發表於 2015-2-17 16:54
上集都唔算難玩, 我覺得連我無玩開的人都易上手. 而且解謎的地方多數都係tomb入面, 反而對故事無咩影響.  ...

肯定唔會好似以前咁難玩喇,1代連搵路都係挑戰。

至於果啲古墓直頭係支線任務啦

鉑金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

想知有無 PC 版?

黃金玩家

Raphael 發表於 2015-2-18 10:09
想知有無 PC 版?

多數有,微軟獨佔嘅野...

黃金玩家

更新羅拉新裝備concept art~

ROTTR_GI_GearUp_Front_ALL.jpg ROTTR_GI_GearUp_Back.jpg

ROTTR_GI_GearUp_Front_LFront.jpg ROTTR_GI_GearUp_Front_LSide.jpg ROTTR_GI_GearUp_Front_LBack.jpg

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
momolee + 10 + 10

查看全部評分

白鑽玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

今次會唔會有好多dlc搶錢?