設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: googleli

[喇叭組合] 聽日係我畢生第一次上代理度試聽

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

星級玩家

其實各位師兄試聽的經歷係點, 等我有個心理準備都好,
係咪一入到去就會有條友咁樣 ->
googleli 發表於 2009-9-24 16:15

去旺角果類 AV 鋪就 causal d 既, 不過有 d sales 就俾少少面色你睇, 但唔駛理佢地, 錢係你手.
去代理showroom 就會 formal d, 環境同 setup 都會認真 d, 但果度 d sales 會有禮 d, 唔駛怕人地高檔, 你係有心買定試唔岩唔買 人地睇得出既, 代理試唔岩都唔會點俾面色你睇, 反正佢地做批發多, 唔至在你做一單兩單散貨
Integrated amp:ONIX A-65
AV Receiver:Pioneer LX56
Speakers:Focal 816V(F) CC700V(C) Sib (SR) Sib XL (SBC) Velodyne CHT8Q(SW)
CD Player:Pioneer PD-D6
Headphone: Focal Elear ; Sphear / Klipsch X11i

進階玩家

有錢真好~

專業玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

去旺角果類 AV 鋪就 causal d 既, 不過有 d sales 就俾少少面色你睇, 但唔駛理佢地, 錢係你手.
去代理showroom 就會 formal d, 環境同 setup 都會認真 d, 但果度 d sales 會有禮 d, 唔駛怕人地高檔, 你係有心買定試 ...
kennethtcp 發表於 2009-9-24 16:51

代理買係咪冇價講, 一定係標價?

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

代理買係咪冇價講, 一定係標價?
lskthomas 發表於 2009-9-24 17:04
真係買一定有得講.

1萬

13萬

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章

去代理showroom 就會 formal d, 環境同 setup 都會認真 d, 但果度 d sales 會有禮 d, 唔駛怕人地高檔, 你係有心買定試 ...
kennethtcp 發表於 2009-9-24 16:51

理直氣壯, 黎試機呀馬. 呢的係 sales 工作既一部份渦. 自己諗定想試聽/睇的乜, 吾係淨係試佢比個的, 即係甘, 即管盡量要求啦, 吾通會打一身咩!

至怕淫心慾做, 招呼太好, 一時心軟, 即時扑搥, 貴的都幫襯, 就真係恭喜哂啦.

因為我自己試過!

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

JM LAB 8系幾正..

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

放鬆 d, 試多幾次就慣...
提多你一樣野, 你都要留意番自已環境大細, 你好似話係百多尺既房, 座地的話有機會 bass 勁得濟, showroom 環境大, 幾大既座地佢都食得落, 你唔介意的話影張相上黎俾其他師兄俾下意見 :>
En ...
kennethtcp 發表於 2009-9-24 16:19

我間房得咁大
http://www.post76.com/discuss/viewthread.php?tid=19123
第一頁最後一張相
皇帝位後面係床 (橫擺), 床後面係後置, 側置在房兩旁的木架上.

星級玩家

隻雪櫃係 subwoofer!?!?

照相睇, 如果放兩隻座地應該會 boom 到爆, 你兩邊又係牆....效果反而差, 我覺得你應該 target 書架喇叭喎
Integrated amp:ONIX A-65
AV Receiver:Pioneer LX56
Speakers:Focal 816V(F) CC700V(C) Sib (SR) Sib XL (SBC) Velodyne CHT8Q(SW)
CD Player:Pioneer PD-D6
Headphone: Focal Elear ; Sphear / Klipsch X11i

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

隻雪櫃係 subwoofer!?!?

照相睇, 如果放兩隻座地應該會 boom 到爆, 你兩邊又係牆....效果反而差, 我覺得你應該 target 書架喇叭喎
kennethtcp 發表於 2009-9-24 18:37

如果牆兩邊放diffuser得唔得?