設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: lamswim

[重低音] 隻十仔終於到步啦

銀級玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

一直用緊 F112
唔知 E 勁定 F 勁D 呢

白鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

nanona 發表於 2015-1-26 17:04
我係在試音室試,也試過其他同級数,請問那一方面勁到仆街
(Post76 Android 手機版送出) ...

師兄你去的試音室有幾多尺和試幾多吋的
1:我朋友的廳是224呎 14×16呎用E110
2:你去的試音室多大,試110,112,113,115?
3:224呎用E110 試悍戰太平洋機械人同怪獸撞擊金屬聲低頻已分佈每個空間,梳化都震到跳起 (是形容能量強勁不是真的跳起)量大而不腳軟,我唔覺得無唔打有心口和唔夠勁和唔夠快的情形出現!
4:你在試音室試個好多同級的是什麼型號和牌子呢?俾大家研究下!其他同级型號是勁過他環是不夠他勁呢!

我朋友用的E110係是最低型號了 都已把二百呎多的聽用得卓卓有餘

有冇師兄覺得有我這個同感呢?
我不是抬舉JL的超低音而是真正感受他的勁度和氣氛
有用的JL的師兄有同感的請×1和×2下去
SONY VPL-VW520ES 100寸峰米T1 4K 鐳射超短投 黑珊100寸 player:澳版UDP-AR800 MKll
前級YAMAHA CX-A5200 後級crown 8300N 4300N  
7.2.4 JBL ARRAY 880/1000/ Control X/ 太陽火crm2/klipsch XL23/超低音:JL E112

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

louis001 發表於 2015-1-26 17:19
唔駛 JL 既個性 用佢條黑雞好過用其它

不過條原裝黑雞線,感覺上真係好雞下。
天下 “ 武功 ”,無堅不破,唯快不破 。

禁止發言

76-FC 藍寶石勲章

簽名被屏蔽

黃金玩家

xhatax 發表於 2015-1-26 18:28
不過條原裝黑雞線,感覺上真係好雞下。

我試過玩 JL110 113 換條紅腸俾佢都唔及佢條跟機線好聲

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

goldberg0083 發表於 2015-1-26 18:20
2:你去的試音室多大,試110, ...

絕對認同師兄講法X2

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

goldberg0083 發表於 2015-1-26 18:20
2:你去的試音室多大,試110, ...

絶對認同 x3

禁止發言

黃金玩家

我聽過我朋友隻E112,勁到爆,又有質感,好掂好正喎,所以我買了隻老秦3115D十仔頂吓,冇輸咁多.
最愛K-POP女團T-ara居麗,Davichi.
P記-LX88,山葉-2040,天逸HD5250SE後级,P記G10Plasma
5隻PMC-TB2,2隻MQ100前上置,2隻audio  pro 後置.
老秦3115D重底音.  
X-BOX ONE,PS4.

黃金玩家

kairiip 發表於 2015-1-27 00:05
我聽過我朋友隻E112,勁到爆,又有質感,好掂好正喎,所以我買了隻老秦3115D十仔頂吓,冇輸咁多. ...

有的野唔關牌子事 調教得好就可以好好聲
好似我有個朋友玩雙十 13"郵筒 +隻自己整既18"十仔
又掃褲腳 又震梳化   隻18" 都係唔駛4千人仔
但配埋佢隻 SVS 玩鴨毛出黎既效果真係拍得住的大牌子
試過分別袛用一隻 效果可以話得1/3左右 但夾埋一齊真係不得了的聲
所以 調教 比較重要個人認為

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
itoy2008 + 10 + 10 一定要加分
Jesus + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分