設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[鏡頭] 今日可以喺二手網站荀價買到超新既鏡頭~ Canon EF35/F2 IS

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
之前上Canon毒氣室試過呢支35/F2.0 IS版, 雖然影相出嚟唔算十分突出不過對焦速度算快而且用嚟拍片或者隨意街拍又幾方便;揸上手質感都好扎實冇咗一代果種膠質玩具感⋯一路都想入手玩吓, 但初頭一出$6K幾根本冇吸引力⋯就算減價到$4K幾都比我心目中個價重差幾百蚊⋯結果遲遲都得個試攞唔起興趣入手 !

直到今日心血來潮上吓器材二手網睇到呢個post賣家標個價其實都唔太吸引(吸引在還有保養不過冇寫明幾長⋯)...個價比price.com最平個價都只係差五百蚊左右,跟住膽粗粗試試pm問吓再平多二三百可唔可以啦⋯心唸賣家如果平到兩百幾三百再加埋賣家寫住話跟埋Hoya UV filter其實都掂到我心目中入手價既⋯跟住賣家回覆又" OK"喎重可以借埋佢部相機試鏡~馬上約今晚交收啦⋯
點知呢個賣家遲大到差接近成個鐘頭先出現要我喺街食飽成個鐘頭西北風其實自己心情谷住谷住都想爆佢(好~忍住先⋯心唸交收啫原諒佢啦! ),到咗之後馬上打開鏡頭個盒check一check先啦 !哦~有驚喜喎⋯原來支鏡頭新到根本冇用過痕跡,再用手機電筒照一照乾淨到數埋都唔知有冇五粒塵;之後睇埋張單⋯! 嘩~唔係呀~新到呢個月頭買重要賣家話未上網做登記添⋯啫係豪多額外三個月total: 15個月保養攞足晒,禁同自己全新買質素差不多喎⋯

重有下文⋯之後我望一望支鏡~呀 !個Hoya Filter 呢 ?個賣家話急急腳出嚟忘記帶,結果再平多一百俾我!心中計一計頭尾同全新個價相差咗接近成千蚊喎⋯呢次交易真係執到寶買到高質既心頭好~勁開心 !

評分

參與人數 3威望 +60 金錢 +60 收起 理由
alleelarry + 20 + 20
ykluk + 20 + 20 超正!
chhanthony + 20 + 20

查看全部評分

Amp:Anthem MRX-710/Bp:Philips9600/SACD player:Luxman D-03 Deluxe+Calyx DAC /Int.Amp:Melody Super 34(KT77)/Fs:A4SPT-VP 酒桶仔/Cs:QUAD L2CENTER/Rs:Quadlite/W:800Ultra/PC:Gutwire3.1&5.1/ISO FOCUS

1萬

三潮玩家

76 榮譽版主勲章76星級影音勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

好抵喎

http://www.ldsclub.net/forum/vie ... &extra=page%3D4
My E-mail:rlwk2009@post76.com
Projector:Sony VPL-VW260ES
Screen:OS Pure Mat II EX 90   
AV AMP:RX-A2040
POWER AMP:Emotiva XPA-5
BDP:Panasonic DMP-UB400
前置:Dali ikno 5 mk2
中置:Dali vokal 2 m

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

rlwk2009 發表於 2015-1-22 22:40
好抵喎

http://www.ldsclub.net/forum/vie ... &extra=page%3D4

真係低喎⋯不過我睇返呢位賣家d交易記錄其實都幾奇怪㗎喎 !佢既買賣貨物好多都係行貨買咗冇耐99%new而放㗎⋯都唔知係咪d轆咭吐現既玩家 ? 淨係呢支35/F2.0 IS 版都放過兩支一樣99%new~正常人點會禁快又買又賣;再買再賣呀 ~真古怪 !不過佢又有「肥花」購買單對埋鏡身編號又啱支鏡頭又冇問題就唔理佢了⋯
Amp:Anthem MRX-710/Bp:Philips9600/SACD player:Luxman D-03 Deluxe+Calyx DAC /Int.Amp:Melody Super 34(KT77)/Fs:A4SPT-VP 酒桶仔/Cs:QUAD L2CENTER/Rs:Quadlite/W:800Ultra/PC:Gutwire3.1&5.1/ISO FOCUS

3萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

呢個世界好多購物狂, 不過咁就啱晒我哋呢啲窮人執正二手~~!!

話時話, 呢支鏡堅係好用~~!! 我都想有, 用嚟代替支50F4, 不過無銀用.....

1萬

鑽石玩家

76-FC 藍寶石勲章

廣角鏡

1萬

行動組版主

電影愛好者x優惠探索者

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

重點在於:MIJ