設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: sclendan

[請教] (已入手!)平價Mini HiFi請教: TEAC CR-H260i/Marantz M-CR503/JVC

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

260i 好聲,定係 800N 好聲?
我本來想買800N ,但我又唔會用佢對喇叭
AMP:Marantz SR6009
2ch :PM8005,MuziShare x5,ZA01
BDP:OPPO 203
CAS:Linn Majik DS
FS:S5,R100
CS:Q200C
RS:Wireless KEF T101
Sub:EarthQuake P8 V2
PF:Lightspeed-309 , Belkin PF40

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

Szelong 發表於 2015-1-19 16:29
260i 好聲,定係 800N 好聲?
我本來想買800N ,但我又唔會用佢對喇叭

師兄我唔係講廢話, 不過口味真係好個人既. 兩部邊部好聲我真係唔識講, 不過MK凶宅兩部拍住放係度師兄可以做A/B Test.

但我自己就鐘意H260i多d, 一來我唔識玩旦機, 二來我在TEAC既官網只搵到H260而搵唔到呢個新既糸列TC-620/640/660/800N呢4部. 反而在淘寶就.......

TEAC CR-H260i
http://www.teac.com/product/cr-h260i/

你在淘寶 search "TEAC" 你就知架喇, 唔係話淘寶信唔過, 而且大昌代理, 豐擇咁大間我就無信心問題, 只係"感覺唔良好"姐....
TEAC at 淘寶:
http://s.taobao.com/search?q=teac+hifi&js=1&stats_click=search_radio_all%253A1&initiative_id=staobaoz_20150116

另外講到呢部TC-800N, 聽聞佢係山水機MC-980C2 既OEM款, 山水都係老版子野黎. 所以你在淘寶度search係搵唔到TC-800N, 但你search "MC-980C2", 你就搵到晒佢地架喇.

MC-980C2 at 淘寶:
http://search.taobao.com/search?q=MC-980C2+&js=1&stats_click=search_radio_all%253A1&initiative_id=staobaoz_20150119

..玩AV最緊要識睇開d, d聲唔o岩聽, 苛包又唔生性, 唯有學識用耳仔就架生啦... >_<

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

260i 係豐澤賣緊幾錢?

黃金玩家

Szelong 發表於 2015-1-19 17:35

未買唔知, 又未揀定Marantz 同TEAC, 不過260i度度都係$2K咁上下. 同埋未諗到配咩喇叭. 豐擇就有套餐配Polk, 好似成套3千幾. 師兄有咩意見?
..玩AV最緊要識睇開d, d聲唔o岩聽, 苛包又唔生性, 唯有學識用耳仔就架生啦... >_<

黃金玩家

Szelong 發表於 2015-1-19 17:35

2014 大昌影音專櫃冬日音響優惠超級大激賞

http://www.dch-ead.com/chinese/news.php?id=58

禁止發言

76-FC 藍寶石勲章

簽名被屏蔽

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

sclendan 發表於 2015-1-19 18:04
2014 大昌影音專櫃冬日音響優惠超級大激賞

http://www.dch-ead.com/chinese/news.php?id=58

睇返個價...我覺得260i吸引d
polk喇叭 VS teac喇叭...應該polk好d
不過...問題係...對polk本身賣幾錢?...

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
sclendan + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But
n=No
m=Money

黃金玩家

hkttf 發表於 2015-1-19 21:26
Marantz503應該冇晒
(Post76 Android 手機版送出)

oh......
咁我.... 唯有碟埋心水買H260i喇, 聽過係呢個價位最ok架喇..... 我在凶澤試聽覺得佢H260+polk果套, 3千銀蚊仲好過$4xxx既龍記同安仔套裝機, 尤其是iphone藍牙播mp3, 320k既mp3都好聽極有限, 但估唔到佢mp3可以有咁既質素真係有d"實派時", 仲要係佢套餐價果對polk係貴過佢配黎試果對polk....

黃金玩家

ilavbnm 發表於 2015-1-19 21:31
睇返個價...我覺得260i吸引d
polk喇叭 VS teac喇叭...應該polk好d
不過...問題係...對polk本身賣幾錢?... ...

多謝師兄意見!
Polk Audio TSX110B, 如果套餐價咁計, 我記得sales話CR-H260i賣$1,980, 咁照$3,610個餐減對Polk就$1,630

如果price.com.hk仲有少少可信性的話, 呢個餐都算抵買:
http://www.price.com.hk/product.php?p=169328

1萬

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章

sclendan 發表於 2015-1-19 23:12
多謝師兄意見!  
Polk Audio TSX110B, 如果套餐價咁計, 我記得sales話CR-H260i賣$1,980, 咁照$3 ...

平得"舊零水"...都叫優惠...
i=I
l=Love
a=Audio
v=Video
b=But
n=No
m=Money