設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: jasonfoknxu

[討論] 圖片轉載:CES 2015 中被忽略的 DAP - 支援 PMEQ 的 Lotoo PAW 5000

星級玩家

【科技玩家 NXU】

金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

Andykong 發表於 2015-1-14 22:12
呢部機除了價錢和 PAW Gold 非常縣殊外,有兩個 feature 我很感興趣的。

(1)  Bal Headphone out? 是用 4  ...

(1) 我答晤到你,我唔清楚。我估係 3.5mm TRRS 四極平衡,不過你咁講,或者係「非全平衡」(已更正)

(2)  Dual level Damp switch 應該得 set。我唔識,其實咁同 High/low gain 有咩分別?

仲有,規格真係「睇住先」,規格寫係用 SD,但好似係用 microSD 先啱~

PMEQ 方面,話說 PAW GOLD 好似得 5 組,但 MA9 有 10 組(好似係)...

P.S. 唯一新消息:今年春季上巿

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

jasonfoknxu 發表於 2015-1-14 22:51
(1) 我答晤到你,我唔清楚。我估係 3.5mm TRRS 四極平衡,不過你咁講,或者係徦平衡

(2)  Dua ...

假平衡呢個名詞我唔敢再用啦,呢度各位師兄都對自已心愛的品牌和器材十分愛惜,上次用呢個名詞已經比人糾正過了,話只可以形容是「非全平衡」喎,個假字唔好提啦!

我最有興趣知的是 Lotoo 點會在這個 price point 的 DAP 來攪 Balanced headphone out, 同市場涵接唔到喎!

我連佢既 Dual level Damp 是什麼東東都唔 sure,所以更講唔到同 Gain 有什麼分別!

SD 變左 microSD 都得?唔係咁求其嘛?
音源:DS411j + D100Pro Deluxe
解碼:Yulong D8, Cayin iDAC-6
耳擴:Schiit Ragnarok, Cayin IHA-6, HA1AmkII
耳機:HE6, Alpha Dog, ESP/950
HD800, HD700, HD540G, HD540-I, HD250-1, HD520, D7000,  NAD HP50

星級玩家

【科技玩家 NXU】

Andykong 發表於 2015-1-15 22:19
假平衡呢個名詞我唔敢再用啦,呢度各位師兄都對自已心愛的品牌和器材十分愛惜,上次用呢個名詞已經比人糾 ...

佢係 CES 嗰規格係寫 SDHC/SDXC,但 demo 部機(模型)係 microSD...

話說原來依家都係得個殼(模型),都唔知係咪可以跟足規格出

新消息:機身用膠殼,大部分制都用膠,(未確定)開關制鍍非 24K 金,(未確定)藍牙據聞用 4.0

我比較在意佢用咩 DAC,support 到 DSD 但最高去到 96KHz PCM,好似係舊 DAC 嘅 spec?

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

請問一下 paw gold 香港有沒有店有demo?

星級玩家

【科技玩家 NXU】

t1174 發表於 2015-1-18 12:56
請問一下 paw gold 香港有沒有店有demo?

右面店/正確店有 demo~
代理好似係佳領

沒有最好的,只有更好的。 買啦才是王道! 早買早享受~買啦!

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

jasonfoknxu 發表於 2015-1-18 13:02
右面店/正確店有 demo~
代理好似係佳領

我前排去,部demo 壞左phone out 了,唔知幾時先有得整返。
店員話部機到左店一天就壞左…真係想試下呢。

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

iamsocheap 發表於 2015-1-18 13:52
我前排去,部demo 壞左phone out 了,唔知幾時先有得整返。
店員話部機到左店一天就壞左…真係想試下呢。 ...

我見佢 Facebook 有出貼話 Paw Gold 重現,我仲打算去聽多次添,好彩收到料唔駛白行一趟, thank you so much!
音源:DS411j + D100Pro Deluxe
解碼:Yulong D8, Cayin iDAC-6
耳擴:Schiit Ragnarok, Cayin IHA-6, HA1AmkII
耳機:HE6, Alpha Dog, ESP/950
HD800, HD700, HD540G, HD540-I, HD250-1, HD520, D7000,  NAD HP50

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

QP1 = 599 美金

QP1 Pro = 899 美金

http://www.head-fi.org/t/751140/questyle-qp1

[YoutubeHD]KCnYtKbYusI[/YoutubeHD]