設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Will

[流行曲] May J|W Best原唱+翻唱精選[日版2CD+2Blu-ray實物圖]

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章

dlmc 發表於 2015-1-7 13:42
想買但唔知出唔出港/台版。 最近想買的日CD好似都唔出港版... Sony搞乜?
(Post76 Android 手機版送出) ...

MayJ淨係紅响日本咋, 日本以外亞洲地區代理暫時只有台灣avex自己做返MayJ嘅產品, 同埋一定唔會有blu-ray
Sonymusichk暫時只代理avex嘅安室, 步姐(好似係)

鑽石玩家

Gentleho 發表於 2015-1-7 14:05
I love May J, must buy!! Can ching tell me where did you buy from web is cheaper/ Yxxasia? or others ...

一件item用amazon jp掟返黎好似唔化算
唔想出街搵, yesasia都有, 又係$4xx

鑽石玩家

bbq2005 發表於 2015-1-7 13:57
買24/96仲抵,¥3500咋
(Post76 Android 手機版送出)

24/96好抵喎
實體碟都抵keep, 淨係兩隻blu-ray都抵俾

黃金玩家

Will 發表於 2015-1-7 14:19
MayJ淨係紅响日本咋, 日本以外亞洲地區代理暫時只有台灣avex自己做返MayJ嘅產品, 同埋一定唔會有blu-ray
...

avex hk摺埋之後, 港版由sony代出,但又唔係隻隻出
ayu最新單曲sony hk avex tw都未見有出
隻atsushi hk又冇聲氣,台版我附近碟鋪又冇
Sony自家的生物股長又等唔到有冇港版....

鑽石玩家

dlmc 發表於 2015-1-7 14:30
avex hk摺埋之後, 港版由sony代出,但又唔係隻隻出
ayu最新單曲sony hk avex tw都未見有出
隻atsushi hk ...

唱片業始終越來越難做, 步姐而家個勢都好難估賣唔賣得, 日本果邊銷量大跌
日元匯價跌咁多, 好多fans寧願俾多小小買原裝日版, 港、台版好難生存

銀級玩家

rayben 發表於 2015-1-7 12:11
Will 兄,請問在那裡買呢?

Will兄,係想問下賣$354是在那買到!
Thank you

黃金玩家

Will 發表於 2015-1-7 14:41
唱片業始終越來越難做, 步姐而家個勢都好難估賣唔賣得, 日本果邊銷量大跌
日元匯價跌咁多, 好 ...

其實我貪港台版有中文歌詞。但依家sony的avex碟都冇歌詞了,以後要下下出灣仔旺角買台版或者直接amazon買日版了
隻W best再check過avex tw都係冇台版消息,等月尾其他碟一齊訂日版算

鑽石玩家

rayben 發表於 2015-1-7 15:11
Will兄,係想問下賣$354是在那買到!
Thank you
(Post76 Android 手機版送出) ...

我自己去amazon jp訂的, 之前有幾件item要訂所以一個order一齊落, 等運費可以分攤一下, 原本係揀左所有產品出齊貨先一齊寄返黎, 但係有其中兩件產品早兩個星期出左, amazon jp都寄左頭兩件先, 同埋佢寄出先計我信用卡, 呢隻MayJ日本寄出果下計錢, 計錢果下銀行會send訊息來, $354係計左隻碟本身價錢+運費分攤後嘅總數, 日元抵玩之餘佢仲用DHL送上屋企, 真係好爽架XD

鑽石玩家

dlmc 發表於 2015-1-7 17:17
其實我貪港台版有中文歌詞。但依家sony的avex碟都冇歌詞了,以後要下下出灣仔旺角買台版或者直接amazon買 ...

香港sony出平堅井堅ken's bar 3都無中譯歌詞了
不過價錢就抵玩過日版好多又跟poster
最近堅叔隻印度風格單曲, 港台版都無消息呀陰公
而家買實體single, 日版通常版多數會多一兩首side B song, 識買一定買通常版, 好有可係啲日劇主題曲或插曲, 未必攞到版權出行貨

黃金玩家

Will 發表於 2015-1-7 20:04
香港sony出平堅井堅ken's bar 3都無中譯歌詞了
不過價錢就抵玩過日版好多又跟poster
最近堅叔隻印度風格 ...

Sony冇中文歌詞我知,但我買過兩次佢代avex出的港版 (安室 步) 都唔跟avex tw的中文歌詞
話說中島美嘉精選台版好似有中文歌詞?但我買港版又冇,叫我點支持港版?
堅哥新歌冇港台版咩?即係我warehouse見到果隻係日版?