設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: bbmimiling

[討論] R33離譜-暫停原因: 重新啟用會員帳戶 (Mirage OMD5 OS3)

黃金玩家

其實小弟本來去33幫老婆搵野, 先驚無神見前後5分鐘有3-4位ching賣同一樣野 OMD5, search search 下見先知有呢度

睇睇下重中埋毒, 先問有貨ching問有無意平放走貨 (6400 for 4)最後自己訂返來~ (on the way now)

其間重响度入左隻10仔

如果有ching想放黑色 C1 請PM我

最後都係要多謝呢度D好人師兄們

銀級玩家

ypchana 發表於 2015-1-5 10:21
炒家係商業社會的一種附屬品,人家代你承受了風險,賺你錢也是應份的。

炒家係正常既經濟現象,市場出現供過於求,自然有人願意出高價買,賣家又點會平賣呢?所以研究應唔應該有炒家係無意義既。

至於所謂風險,係炒家自己因投機而要面對既市場風險,不存在什麽代准買家承受風險,對買家而言只不過係俾緊市場價,而且買家買入後亦要承受市場價格下調既風險,反而應該係話風險轉移咗,當然部分用家可能不太在意購入商品後既價格下調。

其實樓主都係想提供多啲市場信息,開放更多入手途徑既消息,令市場上變相供應增加。但結果係樓主發放既消息被封鎖,我地應該對該行爲探討。當然喺經濟學上無所謂對與錯,只有值唔值。道德上嘛,我唔係咩德高望重既人,無資格講咩。

高級玩家

你係過水咪得囉
度度都一樣喇!

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

炒家係正常現象這是事實. 但不把炒家和 R33 的行為看做同一件事.

R33 咁樣停人 account 享現代社會真係唔應該.

wechat 封鎖 tb .. tb 又一樣封鎖 wechat .. 但大家在外國見過嗎...? 在國外 Google Playstore 一樣見到 Microsoft 軟件. 在 Apple Appstore 一樣見到 Google 軟件.

因好多國家都有公平兢爭法. 可惜香港重享討論中.

銀級玩家

poetrypoon 發表於 2015-2-6 19:12
炒家係正常現象這是事實. 但不把炒家和 R33 的行為看做同一件事.

R33 咁樣停人 account 享現代社會真係唔 ...

喺某個科林俾人取消人Account我都試過,其實只係開post投訴積分制度改完又改,版主直接取消我Account,搵都搵唔到,好似狼齊奀咁從此消失鳥~