設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: PhantomGTR

[喇叭組合] KEF R300 真係幾靚仔

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

好多嘢等緊你  x  2

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

小寶老豆 發表於 2015-1-5 17:09
... 我邊樹有資格指點師兄呀...
大家都係想用有限資源, 用盡D玩具, 做到小升級,大改善... ...

下一步到喇叭

鑽石玩家

金耳朵基本學員76-FC 藍寶石勲章

momolee 發表於 2015-1-5 19:04
下一步到喇叭

我地知道係你嘅心聲喇!
(Post76 Android 手機版送出)

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
HenryHou1 + 10 + 10 絕對認同
momolee + 10 + 10

查看全部評分

Turntable: Yamaha GT-2000L
Phono Preamp: ASR Mini Basis
CAS: Innuos Zenith MkII
DAC + Pre: Goldmund Mimesis 11
Active Speaker: Goldmund Logos Tower

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

因 R700 係真木,R500 係 MDF 板?
咁R700 咪正好多囉

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

R300 講到咁正,搞到我都有D心陏陏
之前係TST SHOW ROOM 聽感覺唔夠開楊D聲, 可能係間野既問題

3萬

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

PhantomGTR 發表於 2015-1-5 14:52
師兄,我係滿個邊倒呢出嚟,現在左右兩邊大約6成滿,暫時都不錯,玩住先,聽下同等佢地開下聲先,之後再 ...

正確做法,煲佢一排等新喇叭開聲先,到時d沙都會沉實左,應該得一半滿剛剛好喔(^_-)
祇回應不推介!
"別人笑我太瘋癲,我笑他人看不穿"

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

momolee 發表於 2015-1-5 19:26
R300 講到咁正,搞到我都有D心陏陏
之前係TST SHOW ROOM 聽感覺唔夠開楊D聲, 可能係間野既問題 ...

係邊到試都好,最緊要搬到LS50 同 R300 上去同一個位置,駁返同一 set 嘢,咁就你聽到個分別。
至於能唔能夠出到 full power,當然好睇個到點 set up。

個日同你講電話都叫咗你唔好問我佢地兩個有乜分別架喇。
SnakeOil OS in Ediscreation's Haydn > Denafrips GAIA > Rockna Wavedream DAC > icOn4Pro V4 > Nord One SE UP NC500DM Stereo > Volent VL3
平衡隔離牛: Wilmer; LPS: Ediscreation
USB: Ediscreat

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

momolee 發表於 2015-1-5 19:02
好多嘢等緊你  x  2

你唔係同我講呀?

因 R700 係真木,R500 係 MDF 板?
咁R700 咪正好多囉

但唔係貴好大,仲要個 unit  大D,你懂的.
SnakeOil OS in Ediscreation's Haydn > Denafrips GAIA > Rockna Wavedream DAC > icOn4Pro V4 > Nord One SE UP NC500DM Stereo > Volent VL3
平衡隔離牛: Wilmer; LPS: Ediscreation

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

KING 發表於 2015-1-5 19:27
正確做法,煲佢一排等新喇叭開聲先,到時d沙都會沉實左,應該得一半滿剛剛好喔(^_-) ...

多謝師兄指點!

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

PhantomGTR 發表於 2015-1-5 19:35
係邊到試都好,最緊要搬到LS50 同 R300 上去同一個位置,駁返同一 set 嘢,咁就你聽到個分別。
至於能唔 ...

咁搵日上6 樓聽多次先