設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: kawaiwong

[入耳式] RHINES STAGE 4/5 OR VE 6 ?

銀級玩家

我係由VE Stage 4 轉去Rhines 升級Stage 5, 講手功VE個木面板造到凹左又多一粒粒氣泡(激死), 聲就音牆很闊人聲比較後似在大hall聽音樂會 ,Rhines 手功拍得住Fitear 咁好我造左黑底金粉字, 聲就.....xyz佢音牆又細人聲又普通全沒有野好(真係超級灰爆), 之後越煲越有開始人聲比較前音樂感好低頻量不多,Stage 4,5 係2隻好不同耳機各有各好

高級玩家

移動輝 發表於 2015-1-4 22:36
我係由VE Stage 4 轉去Rhines 升級Stage 5, 講手功VE個木面板造到凹左又多一粒粒氣泡(激死), 聲就音牆很闊 ...

講手功, 之前朋友隻rhines真係經典
隻野戴左上去好似唔係佢自已咁

差到不知所謂, 話似fitear真係傷好多人心架
有時粗粗地, 有聲咪算囉
FINE!

新仔玩家

依樣 我朋友隻VE3都試過既 其實CM都係睇運氣多
我朋友335都試過refit 2次
不過rhines 既個案(無論好定壞)真係小聽d..
可能小人做佢啦!
不過我始終都係覺得睇運氣成分中

利申:CM 我只係得隻JH5 Pro ,手工就...

銀級玩家

VE6 X1用家
聽過唔少人都話Rhines做貨慢都無交帶....轉左代理唔知會唔會好d呢

銀級玩家

移動輝 發表於 2015-1-4 22:36
我係由VE Stage 4 轉去Rhines 升級Stage 5, 講手功VE個木面板造到凹左又多一粒粒氣泡(激死), 聲就音牆很闊 ...

師兄, 人聲比較後即係較貼耳, 較貼耳又點樣好似係大hall度聽歌咁呢?

專業玩家

royalsuen 發表於 2015-1-9 18:25
師兄, 人聲比較後即係較貼耳, 較貼耳又點樣好似係大hall度聽歌咁呢?

人聲比較後即係較貼耳????
我諗佢既意思係比較遠

專業玩家

royalsuen 發表於 2015-1-9 18:20
VE6 X1用家
聽過唔少人都話Rhines做貨慢都無交帶....轉左代理唔知會唔會好d呢

應該係本身個代理問題
唔關廠事

我估

鉑金玩家

royalsuen 發表於 2015-1-9 18:25

人聲比較後即係較貼耳?????????????????

銀級玩家

hke3g2006 發表於 2015-1-10 22:17
人聲比較後即係較貼耳?????????????????

可能係我搞錯個含意
一般睇中台講既都係形容講人聲近(貼耳)同遠
宜家講既前即係=近?後=遠?

新仔玩家

本人係stage5用家,當初同你架選擇一樣,亦都係前代理等到pk架受害者...
其實係收到stage5架頭3個月, 我覺得我係買錯左野...
係...我係完全冇試過就入手, 全因我係帶住我對stage4架信心去入手!!
係頭呢3個月, stage5+dx90對我架感覺係高音唔出, 只係得中底但濛且量對我黎講多, 音場ok但冇stage4咁大...特別係再聽過朋友架fitear 334同ve6x後, 我更灰...
但慢慢煲落去,就發現d高音出返,中低亦有返線條同bass收緊左! 其實平心而論stage5係冇fitear一聽架高音亮麗感, ve6x超强架分析力...但佢可以令你真正好好享受你聽緊架歌, 慢慢你就會發現佢好似一個少女, 不施姿粉但同樣令人吸引~  
用左差不多半年, 近排再入左whiplash條twag v3, 宜家空間感更好!! 真係好enjoy ya!!

ps:平時好少講野同我唔太識寫野,希望大家見諒la!!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
goodabc2010 + 10 + 10

查看全部評分