設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: Infinity

[投影機/幕] 請教各位師兄大大買高清 Projector

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

goldberg0083 發表於 2015-3-8 14:10
發揮唔到佢五成有D哂料!
因為JVC可能得1000-1500流明先要全黑,但香港地要玩投影都困難
重要全黑,就是牆身 ...

Goldberg 師兄,這年多看了你很多8200文,打算跟入8200,可否pm邊間鋪好!想可以簽信用咭,不需安裝,可不可以給點提示,謝!

星級玩家

ktsang01 發表於 2015-5-7 19:15
Goldberg 師兄,這年多看了你很多8200文,打算跟入8200,可否pm邊間鋪好!想可以簽信用咭,不需安裝,可 ...

師兄其實BenQ 1070 都唔錯,用了一年無病無痛,又算有電影感,此價位內也算是不錯的選擇,最重要的是投影距離不需太遠也可有 90吋的享受!

星級玩家

garywong6688 發表於 2015-5-7 21:12
師兄其實BenQ 1070 都唔錯,用了一年無病無痛,又算有電影感,此價位內也算是不錯的選擇,最重要的是投影 ...

加回相片 !!

加回相片

加回相片

星級玩家

garywong6688 發表於 2015-5-8 11:20
加回相片 !!

加多幅 !

加回相片

加回相片

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

garywong6688 發表於 2015-5-7 21:12
師兄其實BenQ 1070 都唔錯,用了一年無病無痛,又算有電影感,此價位內也算是不錯的選擇,最重要的是投影 ...

都有考慮,想買8200是驚買了其他又想upgrade!你知76幾毒啦!請問用咩牌子幕,個幕幾寸?

星級玩家

ktsang01 發表於 2015-5-8 19:37
都有考慮,想買8200是驚買了其他又想upgrade!你知76幾毒啦!請問用咩牌子幕,個幕幾寸? ...

師兄:我是用 OS Pure Mat II EX   90 吋電幕,當時我用 8200 比試 1070 也用了很長時間考慮,但我個人觀感是:8200 色彩較濃豐富些,如講到電影感 1070 又比到我,還有如對比度,細緻度,色域上都差距不太遠!但機價是一倍之多,所以我選擇了它用來過渡 4 K 時刻。需知 76 是很毒,但如買了部啱心水的投投,幾毒都可頂到一年半載!!

黃金玩家

我也用1070 便宜~~到目前為止,一切都很好
很難做到很糟 ~ 投影機技術很成熟