設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[演唱會] Hins Live in Passion 張敬軒演唱會2014 Live 3DVD+3CD

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
Hins Live in Passion 張敬軒演唱會2014 Live 3DVD+3CD

闊別紅館四年半,張敬軒再次踏足紅館舞台,為大家獻唱新舊金曲。今次是繼軒仔加盟英皇娛樂專輯《MORPH》取得白金銷量後,推出首個紅館演唱會DVD,樂迷期待已久的熱門新曲《青春常駐》,自推出後一直大獲好評,流行榜上奪得優異成績。張敬軒最真摰的演繹,喚醒你生命中的 Passion,與你分享超過200分鐘動人畫面。

3DVD + 3 CD (超過200分鐘)  

隨碟附送:  
1: 30頁精裝演唱會相集  
2: 28頁Behind The Scene相集  

CD Bonus Track:  
全新編曲錄音室版本 :
迷失表參道, 笑忘書,酷  愛

特別嘉賓 :  
關淑怡‧王菀之‧譚玉瑛‧容祖兒

首批附送海報(送完即止)   

出版日期:2014年12月23日(星期二)

DVD規格:
Dolby Stereo Vocal
Dolby Digital 5.1 Vocal
DTS 5.1 Vocal
Angle Selection
NTSC / All Code

DVD Track List     

Disc 1
01 Overture
02 櫻花樹下
03 披星戴月
04 我的天
05 追風箏的孩子
06 遙吻
07 騷靈情歌
08 迷失表參道
09 詩郵寄
10 偷情(合唱: 張敬軒/關淑怡)
11 Do What You Want
12 春秋
13 酷愛
14 手望(合唱: 張敬軒/王菀之)
15 Medley. 井/ 留白(合唱: 張敬軒/王菀之)
16 Medley. Deadline /Yes & No/
Stop The Time/孤單公園

Disc 2
01 The Village Studios
02 垃圾/絕/失樂園/大開眼戒
03 笑忘書
04 青春常駐 (Featuring.譚玉瑛)
05 430 穿梭機
06 完全因你/少女的祈禱/夜機
07 斷點 (國語)
08 只是太愛你 (國語)
09 Hurt So Bad (國語)
10 My Way (國語)
11 遇見神
12 老了十歲
13 餘震

Disc 3
01 天窗(合唱: 張敬軒/容祖兒)
02 How To Live In Passion ? 《演唱會製作特輯》

CD Track List

Disc 1
01 Overture
02 櫻花樹下
03 披星戴月
04 我的天
05 追風箏的孩子
06 遙吻
07 騷靈情歌
08 迷失表參道(Intro)
09 迷失表參道
10 詩郵寄
11 偷情(合唱: 張敬軒/關淑怡)
12 Do What You Want

Disc 2
01 Band Solo
02 春秋
03 酷愛
04 手望(合唱: 張敬軒/王菀之)
05 Medley. 井/ 留白(合唱: 張敬軒/王菀之)
06 Dance Medley Intro
07 Medley. Dealine /Yes & No/ Stop The Time /孤單公園
08 Street of Berlin
09 Medley. 垃圾/絕/失樂園/大開眼戒
10 笑忘書
11 青春常駐 (Featuring.譚玉瑛)
12 430 穿梭機

Disc 3
01 完全因你/少女的祈禱/夜機
02 斷點 (國語)
03 只是太愛你 (國語)
04 Hurt So Bad (國語)
05 My Way (國語)
06 遇見神
07 老了十歲
08 餘震

BONUS TRACK :
09 天窗(合唱: 張敬軒/容祖兒)
10 迷失表參道 (Live In Passion 2014 Studio Edition)
11 笑忘書 (Live In Passion 2014 Studio Edition)
12 酷愛 (Live In Passion 2014 Studio Edition)

Source

今次估唔到環球係肯賣呢個順水人情俾英皇
令到本身未開SHOW前已經話唔會出碟既演唱會竟然可以順利出到碟
更加值得一讚既係,英皇今次收錄埋Shirley同Ivana既表演
絕對係令到成個演唱會更加錦上添花

完美擊倒年頭環球Eason演唱會

評分

參與人數 1威望 +80 金錢 +80 收起 理由
day2013 + 80 + 80

查看全部評分

黃金玩家

等 Blu-ray !!!

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 黑鑽石勲章

Must waiting bluray x 2

黑鑽玩家

睇番同公司,之前祖兒個隻要個半月先至有BD,今次應該都差唔多啦......

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76-FC 藍寶石勲章三星玩樂勲章

又係出DVD先,點解唔出BD先!
(Post76 Android 手機版送出)

黑鑽玩家

andrew322 發表於 2014-12-18 19:36

供求問題?市場上DVD比較普及,同時間BD既需求唔係太大
博買開BD既人忍唔住手買左DVD去睇左先,賺多筆

星級玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

站在消費者立場就更係想佢出啦,但係如果真係"開SHOW前已經話唔會出碟既",咁點會做錄影呢?如果當初錄影只係為左做個紀錄,咁質素就真係成疑問啦!否則俾一大筆錢去錄,但係又明知(當時係)唔會出,俾着邊個都唔會洗呢筆錢啦!所以真係諗唔明囉……希望佢出到BD啦!

Blu-ray movie 係精神食糧,樹皮係日常既食糧,缺一不可!

黑鑽玩家

kennethc2k 發表於 2014-12-18 23:26
站在消費者立場就更係想佢出啦,但係如果真係"開SHOW前已經話唔會出碟既",咁點會做錄影呢?如果當初錄影 ...

我估計:當初係因為筆版權費太高,所以軒仔已經係開SHOW前講定話唔會出碟
但係係溝通既過程中,可能搵到一絲轉機
所以英皇方面就有理無理錄影左先(可能都係用番山頂位睇電視見到個啲片段咁大把)

最後應該係軒仔出馬搵Duncan幫手,先令到隻碟出得哂
質素應該都係咁上下,係鏡頭無平時咁多選擇就真既

英皇出得碟既,多數都有BD,呢個我又唔太擔心

1萬

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

andrew322 發表於 2014-12-18 19:36

你呢個問題....

差不多香港歌手出親CONCERT DVD都有人咁問.

邊樣好賺就出邊樣先.

鑽石玩家

等BD吧!