設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: eric_explorer

[請教] KEF LS50

黃金玩家

momolee 發表於 2014-12-12 01:18
DYNA 萬零文買到咩MODEL既書架?
未聽過DYNA,其實用黎聽歌係咩聲低? ...

S1.4掛﹖上次代理搬遷有對c1s demo我見到價錢都流晒口水
DYNA係十足既監聽特色,真正無色無味,唔係話唔好,但係一來難推,二來佢會暴露晒你系統既不足之處出嚟
要好小心咁玩,否則可以難聽到無朋友

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

momolee 發表於 2014-12-12 01:18
DYNA 萬零文買到咩MODEL既書架?
未聽過DYNA,其實用黎聽歌係咩聲低? ...

dyna 厚聲底,bass 較重,配清聲source 同 amp 一流,但dyna 唔易推,部amp 要夠力先得。我自己用緊audia fl3,意大利機,換埋power chord, 都幾正。

dyna 我自己用緊excite14,入門級,俾多三兩千可以上埋s1.4
同埋你玩dyna的話,amp 舊錢唔慳得
(Post76 Android 手機版送出)

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

HenryHou1 發表於 2014-12-12 09:12
S1.4掛﹖上次代理搬遷有對c1s demo我見到價錢都流晒口水
DYNA係十足既監聽特色,真正無色無味,唔係話唔 ...

非常同意,我每換一次補品,dyna 都會有明顯反應,呢個正係好玩之處
(Post76 Android 手機版送出)

銀級玩家

hugomember 發表於 2014-12-10 20:53
你嘅聆聽空間係幾呎X 幾呎?

假如牆身太近, 座地未必太好~~

Thanks C-hing, about 100 ft.

黑鑽玩家

LS50 名大於實!羊群心態!

銀級玩家

paris 發表於 2014-12-14 00:57

照你講, 啲英國人應該特別羊嘞,ls50連續兩年攞whathifi嘅reader's award,唔通鬼佬嘅口味真係差噤多?
KEF R1, Benchmark AHB2 bridged, DIY SRPP Tube Pre, Chord Dave & M-Scaler, Aries G2, CA CXU, Clearaudio Perfor. DC, TT-5,Ortofon Quintet Bronze, PS Audio Phono, Intona USB Isolator, Nordost Fie

黑鑽玩家

samuelt 發表於 2014-12-14 08:55
照你講, 啲英國人應該特別羊嘞,ls50連續兩年攞whathifi嘅reader's award,唔通鬼佬嘅口味真係差噤多 ...

耳聽為實!
我本來都係想買呢對,但試聽過之後就覺得麻麻地,
個覺得係一對低頻好重,而音場好誇張既細書架喇叭黎!
冇咩特別仲覺得唔耐聽,比唔到我好感,唯一係細SIZE方邊擺位!

禁止發言

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

口味問題無咩好拗既,同價位有好過ls50 唔出奇
不過都係個句,ls50賣價位比都既聲我覺得真係無咩挑剔勒

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

paris 發表於 2014-12-14 00:57

賣禁平算好高cp啦!有好聲過佢唔奇但真係無咩名氣囉,到時又有人話唔掂架啦
雞雞音響組合