設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: momolee

[電源線] CARDAS CROSS 電源線開箱 (訂造英式頭)

黃金玩家

momolee 發表於 2014-12-4 15:05
唔識電,唔搞勒,爆炸

唔識電咁做乜買電線呀
換FUSE好簡單,扭開個英頭底嗰兩粒長螺絲,再扭開頂夾實條線嗰兩粒螺絲,個頂就可以拉上去然後見到粒FUSE,裏面啲線可以不理,亦唔好搞
換走條雞FUSE除時比得上你洗錢買條線既效果
再唔識,我拎啲13A fuse嚟換俾你睇

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

HenryHou1 發表於 2014-12-4 15:14
唔識電咁做乜買電線呀
換FUSE好簡單,扭開個英頭底嗰兩粒長螺絲,再扭開頂夾實條線嗰兩粒螺絲 ...

遲d d 先,呢排未得閒搞住
謝謝

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

momolee 發表於 2014-12-4 15:05
唔識電,唔搞勒,爆炸

怕爆炸成條線拎去買fuse果樹換埋囉
雞雞音響組合

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

喜喜天使 發表於 2014-12-4 19:17
怕爆炸成條線拎去買fuse果樹換埋囉

黃金玩家

momolee 發表於 2014-12-4 21:14

搞埋包你有爆炸性既表現囉
唔係吹水

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

HenryHou1 發表於 2014-12-5 08:14
搞埋包你有爆炸性既表現囉
唔係吹水

係咪架?
咁要換咩FUSE?
咁你有無用緊?

黃金玩家

momolee 發表於 2014-12-5 08:33
係咪架?
咁要換咩FUSE?
咁你有無用緊?

如果唔換FUSE會輸美頭好多,你諗下,一條幾蚊雞既FUSE仔係你條幾千蚊既電線裏面過住D電流咁好極都有限
英頭係13A/25mm (25mm係條fuse既長度, 機內就通常係20mm,少少係32mm)
如果25mm又好用既就來來去去都係得古河綠,SR同IP揀
如果俾AMP用我都係建議SR20,比較好力

又要攞返我地師兄既舊文出嚟
http://animesongs.net/wordpress/?p=1020
比較舊,但係資料好有用
至於SR同IP嗰啲你去隔離台搵有份好詳細既比較報告,又或者問我地既專家晶爺

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
momolee + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

HenryHou1 發表於 2014-12-5 08:50
如果唔換FUSE會輸美頭好多,你諗下,一條幾蚊雞既FUSE仔係你條幾千蚊既電線裏面過住D電流咁好極都有限
英 ...

IP3 好似幾正喎用於2 CHANNEL
講講下之前有CHING 叫我換左老麥合拼FUSE,我都仲未換...

黃金玩家

momolee 發表於 2014-12-5 09:09
IP3 好似幾正喎用於2 CHANNEL
講講下之前有CHING 叫我換左老麥合拼FUSE,我都仲未換... ...

IP3都好,不過好貴,你初玩唔好玩貴
我估你打後會換晒全部線既fuse佢,先買平後買貴係我既宗旨,買咗一條平既再買啲貴既加上去
IP2 platinum我都有兩條,講畫汁就一定係IP唔洗講
家陣轉咗美拖所以得返一條拖板線要用fuse,新product無你地咁update

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

HenryHou1 發表於 2014-12-5 09:16
IP3都好,不過好貴,你初玩唔好玩貴
我估你打後會換晒全部線既fuse佢,先買平後買貴係我既宗旨,買咗一條 ...

IP3 好似要9 張紅衫魚
乜FUSE 都會有咁大影響既咩, 係聲音方面