設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[請教] (開箱)Z7 + Esw9ltd, 求推薦dac+耳擴~

高級玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
小弟新人一名,請多多指教~
近期日元下跌加上感恩節很多耳機都有減價~
手滑入左幾隻~

開箱啦~

開箱啦~

全部配件~

全部配件~

比想像中輕好多~

比想像中輕好多~

run in 中~

run in 中~

包裝算唔錯~

包裝算唔錯~

實物靚仔好多

實物靚仔好多

三兄弟~

三兄弟~

重有隻HD 598就唔放相啦,見平先買($99USD)超抵~
小弟手上器材唔多以便攜為主:
IPC+ hpp1, pha1
Z1050
DX100
HM901
kenwood E8
重有幾個便攜耳擴~
桌上型得一個 at-ha26d同at-ha22tube~
想升級一下系統,本身聽開女聲為主
粵語: 衛籣, 謝安琪, 容袓兒........男:eason, hacken...
國語: 張惠妹, A Lin, 梁靜茹........男:曹格, 王力宏...
英語: avril Lavigne, Miley Cyrus, Taylor Swift, Rihanna........男: Bruno Mars, eminem

補充內容 (2014-12-2 13:41):
耳機:
ath-w: 5000, 2002, 1000, 1000x, 100, 10ltd, 10vtg
ath-esw: 9ltd, 10jpn, 11ltd
ath-ad1000, es10, m50, a900xltd
sony: z7, mdr-1r
Sennheiser HD 598
philips X1

補充內容 (2014-12-2 14:08):
耳塞:
ck100, se535, ex1000, x10, ha-fx850, Creative Aurvana in ear 2,  eph100
求推薦dac同耳擴~
主要係用黎比木耳機群用, Budget 2000USD~3000USD
純開箱圖唔好意思~

評分

參與人數 3威望 +60 金錢 +60 收起 理由
WallerHomie + 10 + 10 精彩報告
hiyori + 40 + 40 精彩報告
goodabc2010 + 10 + 10

查看全部評分

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

照計鐵三角隻新 DAC 耳擴一體機最保險了,2014 香港 AV show 聽過,話今年應可上架,但現在十二月都無乜聲氣!

音源:DS411j + D100Pro Deluxe
解碼:Yulong D8, Cayin iDAC-6
耳擴:Schiit Ragnarok, Cayin IHA-6, HA1AmkII
耳機:HE6, Alpha Dog, ESP/950
HD800, HD700, HD540G, HD540-I, HD250-1, HD520, D7000,  NAD HP50

鉑金玩家

WOW 9LTD 10JP 11LTD

黃金玩家

請問師兄 ath-esw9ltd 可否換線? Thanks !

專業玩家

76-FC 藍寶石勲章

師兄你好!
鐵三角既朋友!
見師兄既收藏,的確22tube會點吃力呢
鐵三角的5050h的確是好選擇,但一來不知何時推出二來應不太便宜
除了小鐵自家出品,其實luxman+ath也是非常有名的組合!
想玩一體機可考慮只入da200
再有空間和空錢的話再配上同上luxman的p1u相信可以讓師兄樂上一陣子了

另外版上有師兄擁有luxman頂級的da06+p700u用來招呼ath,師兄可以爬下文呢

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +20 收起 理由
hiyori + 10 + 20

查看全部評分

總受

鉑金玩家

blackcolor 發表於 2014-12-2 15:24
請問師兄 ath-esw9ltd 可否換線? Thanks !

NO

高級玩家

ha5050h由上年等到而家都係無消息~都唔知重要等幾耐~
隻esw9ltd 係無得換線既~
luxman da200+ ath ha 5000好似最穩陣~

專業玩家

天使魚 發表於 2014-12-2 16:42
ha5050h由上年等到而家都係無消息~都唔知重要等幾耐~
隻esw9ltd 係無得換線既~
luxman da200+ ath ha 5000 ...

ATH同好! 師兄真係好多W系呢...我都希望遲D能夠儲到多D
AT-HA5050H 聽講過係應該係下年頭至中, 上次好似話差D微調各樣, 我唸應該差唔多喇掛?
講起其實而家小弟都係用緊Luxman DA100 + AT-HA22Tube, 心痕成日想Upgrade上DA200/DA06但未有錢
不過Luxman夾ATH真係唔錯

主修日系Audio產品及同人音樂~

高級玩家

小爾 發表於 2014-12-2 16:51
ATH同好! 師兄真係好多W系呢...我都希望遲D能夠儲到多D
AT-HA5050H 聽講過係應該係下年頭至中,  ...

0甘又真係要睇定D啦,都唔差果幾個月~
隻esw9ltd+ ha22tube 真心不錯~
無esw9 咁暖, 分得開過esw11ltd, 不過無esw10jpn咁好味~

黃金玩家

sw69 發表於 2014-12-2 16:15
NO

Ok ! Thanks !