設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[1080高清電視] 師兄們點睇SHARP LC60LX959h

進階玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
呢期四圍都廣告
網上好多鱔稿

寫到咁吸引最後搵左好多地方先見到有DEMO 機睇

咁岩拍埋我最愛既PANASONIC TH-58AX800H
色彩同流暢度竟然比PAN 記有過之而無不及

二揀一的話大家會有咩意見

同埋SHARP 淨係話用日本屏幕,無講邊度做,大家又知唔知邊度做?

1萬

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

賣幾錢呀?

1萬

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

可惜唔係 4K 機,鞋!

$19000..................price .com
Naim CD5xs
Naim 202/200  Hi cap
Onkyo Av 5010  Oppo 103
ProAc D20R    Sonus Faber Venere中置
Chartwell BBC LS3/5
Mirage OMD 5後置     REL T 7
Graham 3/5閒置

進階玩家

呢個價錢其實可以買到55AX670H 同好多韓牌4K 中高階機,不過韓牌唔在我考慮之列

心大心細中

黑鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章76 榮譽貢獻勲章三星玩樂勲章

Sharp panel有保證,只不過網上功能,同3d就爭d, 利申 sharp用家
(Post76 Android 手機版送出)

進階玩家

我見SHARP大陸版有52",其實更fit 我個廳 (2.5M 左右)

想問下建唔建議去蟲蟲度買?

黃金玩家

金耳朵銀耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

Sharp ... 已用兩年 ... ...
畫質 ... ... 小弟無要求,但喜歡 新技術 ... 4色 ... 所以 支持 ... 加上 日本牌子 ... 售後有保證 ... 早前因 空氣清新機 要買 配件 ... 電郵查詢 第二天便覆,配件價錢合理 ... ... CS 中心 的服務也很好 ... 上面重有部 70"電視.

韓機畫面係靚 ... 但好多人 (網上 + 壹仔) 投訴 售後差 ... ... 有D 壞了6個月都未 維修好 ... ... 期間又吾會借機俾客 ... ... 吾通6個月吾用電視 ??? <<<---- 當然,以上只是人家經驗 ... 小弟吾識當事人 ... 信吾信自己判斷

買貴野 ... 最重要售後 ... ... 否則 壞機 便又煩又花錢。

A.C. Spectrum DIY
Sharp LC-52LX830H
Philips BDP 2980
PD-10-K, Foobar
CA 351C
CA 651A
QED Ruby Anniv. Evo. Spk Cable
B

進階玩家

最後答案... 60 吋就60吋啦,AV 拉 $19K 分24個月

銀級玩家

wallace1019 發表於 2014-12-1 10:12
最後答案... 60 吋就60吋啦,AV 拉 $19K 分24個月

ching,  期待你報告。
我都諗緊買邊部。 心目中係55-60 吋。 20k 樓下。  冇4k 都ok.  最緊要打ps4 同睇波唔好有殘影。 因為佔我9成時間。
(Post76 Android 手機版送出)

高級玩家

wallace1019 發表於 2014-12-1 10:12

ching,我都好有興趣入这部,
呢部嘢話有4K升頻功能,有冇試過
同睇高清有冇分別?
3D 效果好嗎?
期望你的試机報告。