設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: lamwaikit007

[流行曲] 周慧敏專輯‘HIM’2月6日 推出第二版 及 她的近況

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

[YoutubeHD]JgkW7w-I7BM[/YoutubeHD]

周慧敏@《2015台灣超級巨星紅白藝能大賽》

評分

參與人數 2威望 +30 金錢 +30 收起 理由
sunboy + 20 + 20 一定要加分
psb + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

2015.02.18:周慧敏@《2015台灣紅白藝能大賽》

進階玩家

%&@%!!!!!!!! 火都嚟!

第一版第一手第一時間去買,
居然隻DVD得而2隻“垃圾拍攝手法”嘅MV!
而家出第二版,多咁多嘢…

記得當日响hmv,
我同事仲問我:唔試聽?
我答:你好唔尊重周慧敏,居然要試聽?!

-----

小時候,周慧敏&工滕靜香出咩碟我都買,
由於佢哋嘅原故,開始玩音響,食樹皮…

我以前細個,唔識咩係“國語”,日語,
後來工作需要,乜語都要識,
而家聽佢發音,完全冇進步……
捲埋條脷就話係“國語”…

好,因為係周慧敏出碟,
HIM呢隻碟我認為係好聽嘅…

---------

但今日出第二版居然話多幾隻MV,
咁樣出賣“第一時間仆去買第一版嘅fans”,
即係想呃我條“肋骨”?!

評分

參與人數 1威望 +20 金錢 +20 收起 理由
sunboy + 20 + 20 用家心sing

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

HKP 發表於 2015-2-23 10:34
%&@%!!!!!!!! 火都嚟!

第一版第一手第一時間去買,

真的是惡性循環。

1萬

白鑽玩家

[YoutubeHD]S6yous8hPbI[/YoutubeHD]

2015.02.23康熙來了 90年代我們一起追的偶像《上》

發佈日期:2015年2月23日
90年代是台灣娛樂史上光輝的一頁,培養出許多巨星,包括玉女派的擋泥板女王周慧敏、­酒井法子、葉蘊儀,還有團體豹小子、小虎隊,港星四大天王、王菲等當年也大行其道。除­了偶像明星之外,當年也流行配戴BBCALL、去冰宮約會、萬年大樓逛街、撞球店把妹­。康熙邀請了經歷過那個璀璨年代的藝人一起來聊聊當年的流行文化與追星經驗,也請來了­從那個年代直到現在都不變得不老玉女長們周慧敏,讓我們一起重現那段褪色的時光!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
psb + 10 + 10 精彩報告

查看全部評分

進階玩家

lamwaikit007 發表於 2015-2-23 20:01
真的是惡性循環。

由買呢隻碟中伏之後,
決定以後唔再支持周慧敏啲嘢,
以免再惡性循環

1萬

白鑽玩家

HKP 發表於 2015-2-25 10:09
由買呢隻碟中伏之後,
決定以後唔再支持周慧敏啲嘢,
以免再惡性循環

其實一隻碟出兩個版,都是唱片公司的市場策略,都不是歌手的事。

師兄何須惱怒 周慧敏。

不過,你既已決定,我亦不阻你了。

評分

psb + 10 + 10 用家心得

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

[YoutubeHD]zM1ZNtTUN4U[/YoutubeHD]

周慧敏 Vivian Chow - 天家

周慧敏 Vivian Chow Wai Man Facebook:

分享HIM專輯歌曲《天家》歌詞版

曲:翁瑋盈 詞:高皓正 編:翁瑋盈 監:陳永明翁瑋盈

我們甚麼都有了,為什麼還是會覺得有所欠缺?而所欠缺的,又是什麼呢?
現實生活中我們會得到很多實質和有型的東西,金錢丶銜頭丶學識丶朋友丶情侶丶家人丶食物丶工具⋯我們都可能有過失去這些東西的經驗。而這些東西也可能有一天會變得稀少和朽壞,甚至從這個世界消失。到底會不會有些東西是可以永遠陪伴在我們身邊,又或者是可以永遠存在的呢?

哥林多前書2:9
神為愛他的人所預備的,是眼睛未曾看見,耳朵未曾聽見,人心也未曾想到的。

彼得前書2:11
親愛的朋友們,你們在世上是寄居的,是旅客。

周慧敏HIM專輯其他歌曲官方MV

肋骨

天盡頭

美麗(國語)

依靠(國語)

A Love Like This(英語)

咖啡在等一個人(國語)

評分

psb + 10 + 10 超正!

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

發佈日期:2015年2月27日
天使美聲 周慧敏 Vivian Chow
傳愛回歸歌壇全新大碟《HIM》

周慧敏 Vivian Chow - 天家
作詞:高皓正
作曲:翁瑋盈
編曲:翁瑋盈
監製:翁瑋盈 / 陳永明

浮雲帶我逛過天空 快要跟天堂抱擁
地上螻蟻如此精細 發覺有些東西 更加寶貴
金光閃閃總會渴慕 到你得到似有若無
任滿身珠光寶氣 難以一世沒苦惱

若有天上的家 名利我能放下
真真假假 我亦不需要念掛 都是煙花
贏得所有 換那手上的沙 還是太昂貴吧
只想某天 回到這家 遺失一切 我亦不怕

榮華富貴有那麼好 永遠的生命更好
地上誰會長生不老 我卻已經找到 我的喜好
玻璃海邊不再畏懼 你會親手抹去眼淚
若最終必須失去 還有天使 在這裡

若有天上的家 榮辱我能放下
那怕變賣 世上的一切換那 絢爛的畫
贏得所有 換那手上的沙 還是太昂貴吧
這麼渺小 還愛我嗎 遺失一切 我亦不怕

傳說那不朽的永恆樂土 唯有信心先看到
如果必須禱告 誠心的禱告

夢見天上的家 遙望永恆的花
風光太短 年歲更短 仍可深信 你別驚訝

評分

psb + 10 + 10 超正!

查看全部評分

白鑽玩家

lamwaikit007 發表於 2015-2-25 21:54
其實一隻碟出兩個版,都是唱片公司的市場策略,都不是歌手的事。

師兄何須惱怒 周慧敏。

其實以前有一段時間,好興出第二版,通常加多幾首歌,加多隻dvd等等