設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: slche2001

[流行曲] 張學友 醒著做夢 限定德國版CD AND 高音質Blu-ray CD版 23/12 推出

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

QQ
歌手在唱啌或曲風上往往過份尋求突破或所謂之堅持,其實不知不覺忽略了粉絲多年以來想期待傳統的學友啌,尤其是廣東歌。我想真的要反思,不要鋪鋪令愛戴他的聽眾失望。
Onkyo TX-NR809, OPPO 105, Lyrical 5i, Rega P9 LP, Panasonic AE8000, ProAc Tablet, Hdvision N3

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

jamesc 發表於 2015-1-22 11:06
歌手在唱啌或曲風上往往過份尋求突破或所謂之堅持,其實不知不覺忽略了粉絲多年以來想期待傳統的學友啌,尤 ...

師兄 已買碟?

我自己則好滿意。

不過,每個人都有自己的感覺。有覺得麻麻地的感覺也是好事。起碼提醒歌手下次要顧及其他歌迷的需要。

進階玩家

76-FC 藍寶石勲章

QQ
買咗,真的喜愛學友90年代的唱歌風格。現在有些曲高和寡。唔識欣賞  
Onkyo TX-NR809, OPPO 105, Lyrical 5i, Rega P9 LP, Panasonic AE8000, ProAc Tablet, Hdvision N3

1萬

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

本帖可能會有更多會員優先看的內容

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

1萬

白鑽玩家

http://hkm.appledaily.com/detail ... mp;category=instant

53歲張學友唔怕老: 唔同時間有唔同嘅靚!

歌神張學友雖然左眼眼角膜發炎,但今日仍出席喺銅鑼灣舉行嘅伸手助人協會活動,引近百粉絲及途人圍觀,同場仲有岑日珈﹑Winkie和陳綺雯。原來學友已為呢個機構擔任咗17年大使,喺現場獲大會送上「回顧海報」,學友表示:「睇下我以前幾可愛。」

問佢驚唔驚老?現年五十三歲嘅學友笑言:「唔驚,0依家就驚,咁跟住嗰廿幾年咪好慘?唔同時間有唔同嘅靚,最緊要身體狀態好就會有charm。」

咁係咪即將領取長者卡?學友表示準備得嚟都差唔多,但佢就話冇諗過退休:「每個人行嘅路都唔同,好多人話唱到幾時就唱唔到,我想自己試下可以唱到幾時。」

學友直言要保持心態年輕,只在乎自己想唔想進步,但笑言會與年輕歌手保持距離:「我見勢頭唔對會行遠啲,自己行埋去好肉酸0架嘛。」

張學友表示唔怕老,仲話唔同時間有唔同嘅靚。

學友話要保持心態年輕。

x

1萬

白鑽玩家

張學友 (Jacky Cheung) Fanclub Facebook:

身體力行 張學友扮老關愛長者-(東方日報)張學友連續17年為伸手助人協會擔任宣傳大使,宣揚對長者關愛,學友笑言自己快可以受惠,臉上留了白灰色鬍子,他笑言切合活動形象。戴上黑框眼鏡的學友受訪時,透露因感冒菌上眼,見他左眼紅腫了,他說:「已經第五日,醫生有開抗生素藥水畀我。」

x

1萬

白鑽玩家

[YoutubeHD]6yFhKHfs0f0[/YoutubeHD]

伸手助人新聞

1萬

白鑽玩家

[YoutubeHD]oAum5ErupwQ[/YoutubeHD]

看板人物_20150125_230_1(TVBS DMDD)

1萬

白鑽玩家

[YoutubeHD]bwJhgvN_u_8[/YoutubeHD]

看板人物_20150125_230_2(TVBS DMDD)

1萬

白鑽玩家

[YoutubeHD]tWYlJYgEiCo[/YoutubeHD]

看板人物_20150125_230_3(TVBS DMDD)