設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: HenryHou1

[喇叭組合] KEF Reference 1 開箱 (加少少相同大合照,report仔在p.10)

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

HenryHou1 發表於 2015-3-6 20:51
毛毛兄,幾時買

睇人升級先最開心{:9_436:}

銀級玩家

momolee 發表於 2015-3-6 20:20
CHING 用咩AMP 推?

Momo師兄,

而家嘅setup係mac mini(Audirvana+) / philip bdp9700 ->Hugo -> dared S2O ->Cyrus 8DAC + PSX-R->LS50
重有黑膠:clearaudio performance dc->project tube box ds
IC係QED signature 40,SC係LS803,USB係moon silver dragon
計劃中首先是LS50變Reference 1,已達陣!
年尾如bonus好嘅就加多對mono x 300 signature,哈哈幻想嚟嘅啫!
如果整多部hugo tt就冇得頂嘞!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
momolee + 10 + 10 超正!

查看全部評分

KEF R1, Benchmark AHB2 bridged, DIY SRPP Tube Pre, Chord Dave & M-Scaler, Aries G2, CA CXU, Clearaudio Perfor. DC, TT-5,Ortofon Quintet Bronze, PS Audio Phono, Intona USB Isolator, Nordost Fie

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

samuelt 發表於 2015-3-6 21:15
Momo師兄,

而家嘅setup係mac mini(Audirvana+) / philip bdp9700 -> Hugo -> Cyrus 8DAC + PSX-R->LS50

你有無SHOW ROOM 試聽過?
感覺如何呢?

銀級玩家

momolee 發表於 2015-3-6 21:19
你有無SHOW ROOM 試聽過?
感覺如何呢?

Momo,

嘩!佢無端端send個email比我話我今個月生日買嘢有八折,即刻做嘢都無哂心機,再翻睇亨利個post,心大心細之下,比鬼推敢去左老尖睇下件心頭好。叫個sales播D好嘢嚟聽下啦,佢唔知點解走去播D Sax 比過我聽,個高音密度比ls50好左,不過都係估估吓,自己唔多聽Sax嘛。再播D女聲聽下好噃!佢就播隻Nora Jones Don't Know Why,講真同ls50真係差唔得幾遠!之後叫佢整低頻嘢嚟欣賞下,嘩呢下真係兩個世界,對ls50最弱低頻解像力翻晒出嚟!D bank鼓下下應棍,聽左一陣,唔知邊鬼個係我耳邊話:比錢攞佢走啦…哈出門口時手中點解多左張單嘅,乜嘢事呢?

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
momolee + 10 + 10 用家心得
HenryHou1 + 10 + 10 超正!

查看全部評分

KEF R1, Benchmark AHB2 bridged, DIY SRPP Tube Pre, Chord Dave & M-Scaler, Aries G2, CA CXU, Clearaudio Perfor. DC, TT-5,Ortofon Quintet Bronze, PS Audio Phono, Intona USB Isolator, Nordost Fie

黃金玩家

samuelt 發表於 2015-3-6 21:43
Momo,

嘩!佢無端端send個email比我話我今個月生日買嘢有八折,即刻做嘢都無哂心機,再翻睇亨利個post, ...

居然有人跟我買嘢{:9_426:}

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

Momo,

嘩!佢無端端send個email比我話我今個月生日買嘢有八折,即刻做嘢都無哂心機,再翻睇亨利個post, ...

亨利個post 害人畢錢

黃金玩家

momolee 發表於 2015-3-6 22:16
亨利個post 害人畢錢

喜羊毛都係時候做嘢喇

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

Momo,

其所有野都WIN LS50 既, 之不過底頻贏得特別明顯者
R1表現淡定好多,即係控制力好好,樂器聲都通透好多,遲D你到貨聽下樂器聲就知勒{:9_426:}

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

HenryHou1 發表於 2015-3-6 22:20
喜羊毛都係時候做嘢喇

你已 成功害人畢錢{:9_436:}

銀級玩家

momolee 發表於 2015-3-6 22:20
其所有野都WIN LS50 既, 之不過底頻贏得特別明顯者
R1表現淡定好多,即係控制力好好,樂器聲都通透好多,遲D ...

Momo,

等你開箱包膠!{:9_407:}

你講到禁正都唔入貨,唔係呀嘛,點對得住自己個良心呀!