設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: lw3000

[~ 原創影評 ~] 必看《星際啓示錄》Interstellar 個人觀後感

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

gashapon 發表於 2015-4-29 09:07
我講多少少咁解釋:

一開始佢地發現有12個星球係有可能取代到地球, 而派人去之後就發現有3個星球都係有機 ...

即係地球既人都唔知安妮已經成功搵到個星球係適合居住?但男主角個囡又會叫個阿爸返去搵安妮既?

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

lkljason 發表於 2015-4-29 15:46
即係地球既人都唔知安妮已經成功搵到個星球係適合居住?但男主角個囡又會叫個阿爸返去搵安妮既? ...

應該因為cooper同佢個女/ 或其他人講返佢個經歷. 我估地球人一直以為佢地已經死晒, 研究重力equation成功之後就可以離開地球(唔走唔得), 我相信佢地係去個蟲洞預備"超空間穿梭", 而剛好cooper在附近出現, 接o左佢. 其他人知道安妮去o左最後一個星球, 不過知唔知啱人居住我就唔肯定了. 而且唔清楚當時的太空船有幾先進, 所以我都唔知cooper去安妮果度要幾耐~~

ps: 我意思指當時知道3個星球係有希望比地球人移民, 但講真可能最後一個星期唔係唔work都唔定. 所以最後一個星球係work可以講係好彩/ 天意. 因為如果唔係d人就會死晒, 咁就唔會有後代, 無後代就唔會有好耐之後的未來進化成生活在5D空間的人.

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
jayjay + 10 + 10

查看全部評分

2萬

三潮玩家

J J

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

gashapon 發表於 2015-4-29 17:49
應該因為cooper同佢個女/ 或其他人講返佢個經歷. 我估地球人一直以為佢地已經死晒, 研究重力equation成功 ...

所以cooper last決定渣飛船去搵安妮,都唔肯定安妮是否仍生存!

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

lkljason 發表於 2015-4-29 18:19
所以cooper last決定渣飛船去搵安妮,都唔肯定安妮是否仍生存!

MEGNETAR 900
ANTHEM AVM 90
CROWN 2002 *5
I-TECH 4x3500
B&W CT 7.3*3 ,B&W CT 7.5*4
TOP-EARTH QUAK *6
SUB-SVS PB16-Ultra*2 , B&W CTSW-15*2

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

lkljason 發表於 2015-4-29 18:19

電影無好肯定咁講, 因此一來唔知Anna去第3個星球要飛幾耐. 二來唔知cooper飛去果度又要幾耐, 加上佢入o左黑洞之後出面時間唔知過o左幾耐, 可能飛到去Anna變o左老太婆又唔定. 不過在"假設5D世界的人是由新星球的"地球人"後代進化而成, 咁即代表Anna無事, 至少去到第一批新人類夠大個照顧到自己先~

2萬

三潮玩家

J J

gashapon 發表於 2015-4-30 10:44
電影無好肯定咁講, 因此一來唔知Anna去第3個星球要飛幾耐. 二來唔知cooper飛去果度又要幾耐, 加上佢入o左 ...

即係留d空間比觀眾自己

禁止發言

電影版揸fit人

簽名被屏蔽

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

jayjay 發表於 2015-4-30 10:53
應該有續集?

唔會啦, 無咩好講喎~ 除非cooper去o左平行世界見到猿人~~ XD

黑鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章

jayjay 發表於 2015-4-30 10:53
應該有續集?

以NOLAN的性格黎講, 唔會拍.
再講, 都冇乜好拍, 講兩個人重逄, 係無人星球結婚生仔??
再唔係, 又拍前傳, 外傳呢D, 只會畀人CHEAP的感覺.
等運到

禁止發言

電影版揸fit人

簽名被屏蔽