設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: dezispop

[隨身耳擴] AK240 配portable amp問題

黃金玩家

chunpik 發表於 2014-11-5 16:47
請問拜亞t5p用ak240推得好嗎?我睇外型覺得幾好.未試過

個人意見, ak240 平衡直推headphone, 發揮唔太好.

黃金玩家

tleonard 發表於 2014-11-5 16:44
加隻 Headphone Conditioner 仲好啦:

http://ns-t.com/products/trans/nsit52.html

好冷門喎

黃金玩家

whitefang 發表於 2014-11-5 16:45
會, 其實dac也有可能有底燥
有很多amp是很靜的, 如Pico Slim
不過退出便攜而久, 對現時的便攜amp無任何認 ...

可能真係要花時間逐隻試

唔講浪唔浪費, 純粹講啱唔啱聽,
240光纖入chord hugo, 聽多唔少細節同弱音,
聽陳潔儀[重譯] 入面隻<浪子心聲>, 人聲推前好多,
我隻cm聽女聲一向唔毒, hugo出聲的確另一回事....

不過價錢五位數, 未到狗衝地步

黃金玩家

chauchin 發表於 2014-11-5 16:48
我明白樓主心情,我都係用240,有時想加推力提升H3同headphone表現,唔關輕唔輕便嘅原意事。

我都諗緊加am ...

黃金玩家

chauchin 發表於 2014-11-5 16:48
我明白樓主心情,我都係用240,有時想加推力提升H3同headphone表現,唔關輕唔輕便嘅原意事。

我都諗緊加am ...

PHA3, 都係老問題,近$7000嘅sony味, 唔太啱口味

我都打算試venture craft, 希望有驚喜

鉑金玩家

dezispop 發表於 2014-11-5 18:07
PHA3, 都係老問題,近$7000嘅sony味, 唔太啱口味  

我都打算試venture craft, 希望有驚喜{:1_33 ...

我都有入過Venture craft隻RS627, 我個人都係比較喜歡ak240直出,隻BXD就未試過,
遲下重有隻Vantam添

鉑金玩家

sw69 發表於 2014-11-5 18:40
我都有入過Venture craft隻RS627, 我個人都係比較喜歡ak240直出,隻BXD就未試過,
遲下重有隻Vantam添 ...

相對ak240 個amp part邊隻質素高d??

另外有冇人試過ALO Tinsel 2.5mm Trrs balanced CM cable:

http://www.aloaudio.com/cables/iem-cables/tinsel-earphone-cable

本身用緊Whiplash v3 hybrid, 會唔會提升唔大...甚至降grade

鉑金玩家

hke3g2006 發表於 2014-11-5 18:56

另外有冇人試過ALO Tinsel 2.5mm Trrs balanced CM cable ...

部 rs627 係買黎駁 i device 用 ,只係試咗用光纖駁 ak240 唔太啱口味, 冇試到淨amp

黃金玩家

sw69 發表於 2014-11-5 22:27
部 rs627 係買黎駁 i device 用 ,只係試咗用光纖駁 ak240 唔太啱口味, 冇試到淨amp ...

(Post76 Android 手機版送出)

黃金玩家

hke3g2006 發表於 2014-11-5 18:56

另外有冇人試過ALO Tinsel 2.5mm Trrs balanced CM cable ...

其實ALO線,無乜驚喜。
(Post76 Android 手機版送出)