設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
返回列表 發新帖
樓主: wantf1

投訴ryan2012

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

小瑟 發表於 2014-10-5 10:50
WANTF1兄, 政治新聞版一開始已經有版規訂明!

政治新聞

大王兄,你的觀點我明白,版規我知要守,但首先去生事的人,你們反而沒有處理,讓他繼續不尊重他人,相反矛頭指向我這個投訴人身上,
投訴版嘅回覆竟然說我打擾義務版主....我深表遺憾!!!!

我重申,我嘅投訴係無問題嘅,我嘅詢問亦都無問題嘅
最後我在版規上抱歉

今次事件使我明白到以往76上很多事情發生後師兄的反應
不是某某某某絕對正確,而是處理問題

鑽石玩家

我想問只是我被警告?可否公平公開告訴我??
事件係你地唔覆/唔理會我的問題在先,唔覆即係冇問題啦,冇問題即係可以講啦
現在你們罪一個投訴嘅人,而侮辱其他人嘅人就可以想點就點...唉!!!!
我現在投訴你們版主,態度非常差,不公正, 完全不符合做版主的資格
我希望你們唔係互相包庇,作出合理處理

我現在嚴正聲明,要求公平處理

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

wantf1 發表於 2014-10-7 00:01
我想問只是我被警告?可否公平公開告訴我??
事件係你地唔覆/唔理會我的問題在先,唔覆即係冇問題啦,冇問題即 ...

其實果位所謂生事的版友言論已經被屏蔽咗,Ching不如退一步海闊天空,比次機會自己亦比次機會我地做版主的。76將政治新聞同吹水區分開係因為我地冇辦法再處理源源不絕的罵戰及紛爭。對於一個討論區,正路黎講版友自己的問題應該由版友自己圍內解決,版友解決唔到的,各位又覺得我地哩啲冠上"版主"頭銜的凡夫俗子又能夠解決得到嗎?唯一處理辦法,就係刪﹑刪﹑刪。不過如此一來,我地版主本身就會跌落政治中立的陷阱入面。

以往76對吹水區的討論都係一視同仁,因為我地對版友的自律性及論壇的和諧討論係百份之百充滿信心,結果哩個念頭卻造成百家爭鳴,一發不可收拾的局面。情況同旺角集會如出一轍,衝突一波未平一波又起,不同的是版友並冇組成民間糾察,所有糾紛處理都由版主一手包辦。而最重要係管理層明白到政治議題係沒完沒了的,我地每做出一個決定,持另一政見的版友就必然會蜂擁而上為版主的處理手法及政治立場大造文章。如今政治版的版規看似無情,但實際上在找出解決問題的方案之前,這就是我們最好的解決辦法。

所以Ching在本版要求版主處理政治區的投訴,在版規上我地無能為力,即使版主無視所有明文規定,決心為版友討回公道,可是此舉最終只會令76再次跌落死胡同之中,重蹈之前吹水區的覆轍。希望Ching能夠諒解,我地版主的版務只屬義務性質,加上每日為口奔馳,相比其他討論區果堆有名無實的"禁言機器"已經算得上盡忠職守。若果Ching明白到政治區的原意之後仲堅持投訴版主,冇問題的,事關今次我唔係想包庇某位版主的處理手法,而係想提醒Ching,在如今兩難局面的情況下,日後不論係投訴其他版友或者係版主,都唔好期望我地會釋出一個合乎你預期的解決方案,因為76的政治爭端老早已經超出我地嘅預期。

鑽石玩家

@肥狗仔@ 發表於 2014-10-7 14:03
其實果位所謂生事的版友言論已經被屏蔽咗,Ching不如退一步海闊天空,比次機會自己亦比次機會我地做版主 ...

CHING 我唔係想攪事,如果我真的不理版規,我不會詢問,便狂嘖狂小啦,點解我要問呢?
只信得過76公平公正處理同回答,但換回來的是失望回覆,------警告,
結果只係罰投訴人,不罰首先犯規之人,
CHING,你自己去睇睇我有冇作野,重有
那版主胡亂指出我犯規之處,其中一句....俾五毫子你...嚟句子都係??????有冇攪錯呀?CHING!!!!!!
(此PM,版主已經取消)
咁佢有冇警告那些說同樣句子的人呢?
我重申,我唔係攪事,
我知版主係義務,但大家師兄弟態度唔係咁呀!
如果你講政治版事政治版處理,咁就由我點講都好...
你地點做我阻止唔到,我更有最壞打算,
你地可以刪除晒我D POST同踢我76.....
你地可以講--你咁滿意,76可能唔適合你.....諸如此類
算把啦....
肥狗仔CHING多謝你