設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: @肥狗仔@

[討論] XBOX ONE電玩天堂獎勵計劃 (實物圖/Gamertag集結中...)

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

止左痕了

評分

參與人數 2威望 +110 金錢 +110 收起 理由
lego_cyris + 10 + 10
@肥狗仔@ + 100 + 100 超正!

查看全部評分

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

marcolau 發表於 2014-9-25 00:54
唔好講都我咁高,我只係玩某類型 GAME 比較好啫。

一般都係新屎抗,過一排尐人又回流玩舊GAME,畢竟新機 ...

深夜止痕

Destiny記得BETA果陣都已經有暗湧 — 冇咩特別。其實佢作為online game索性真係參考魔獸或者Borderlands,哩家攞個中位數,內容又唔見得多,之後更新又要收錢。上次Activision話投資咗5億美金for佢10年計劃,我唸佢預咗倒錢落海。如今相信Bungie好大壓力。年尾又COD又HALO5 BETA。

哩兩日都係玩Titanfall,係幾過癮的,東亞server超順,就係冇咩人買DLC。其實MS應該買多啲哩類夠噱頭的作品,好過買Minecraft,不過佢大把25億可以洗,我哩啲凡夫俗子唔識咁多野喇。

銀級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

@肥狗仔@ 發表於 2014-9-25 02:13
深夜止痕

Destiny記得BETA果陣都已經有暗湧 — 冇咩特別。其實佢作為online game索性真係參考 ...

妖,未有mytv又冇語音。

而加邊有game可以玩十年架,佢連成本都收唔番。

Minecraft單野都唔知佢諗咩,我唔識欣賞,係好多鬼佬玩,但真係值廿五億?尐友話,廿五億不如收購capcom,至少bh出到爛都有人玩,點都好過Minecraft小眾遊戲掛。
反正ms大把,放長雙眼睇囉。

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

marcolau 發表於 2014-9-25 03:19
妖,未有mytv又冇語音。

而加邊有game可以玩十年架,佢連成本都收唔番。

我見你係咁解成就 ,唉遲啲等DR3特價。話說咩港服下載果度成日出事,外國都係咁?

銀級玩家

@肥狗仔@ 發表於 2014-9-25 20:59
我見你係咁解成就 ,唉遲啲等DR3特價。話說咩港服下載果度成日出事,外國都係咁? ...

其實我唔係咁在意成就架咋,掛住開成就會冇靈魂架。
我尋晚只係打佢個dlc而已,主線玩左一陣。可能因為dr2太悶,相比之下dr3算幾好玩。

港服好似係第一日出事,尋晚我dl左4~5game+6dlc都正常,打online亦正常。

尋晚畀個界面玩死,成晚插佢界面唔好,最後明白原來要好似win8咁而玩釘選。

黃金玩家

marcolau 發表於 2014-9-26 01:01
其實我唔係咁在意成就架咋,掛住開成就會冇靈魂架。
我尋晚只係打佢個dlc而已,主線玩左一陣。可能因為dr ...

online打我冇問題啊,Titanfall揀亞洲服,20 PING以下未斷過。但DL野就好麻煩,下載錯誤,買咗當冇買都試過。利申我用Wifi玩。

個介面自問唔知適唔適應到,人偶冇得顯示係桌面真係倒退,入到去換衫又係,layout一味簡約,唔夠以前咁人性化。玩咁耐暫時要讚的就係Kinect同手掣,前者可能360果陣冇入,哩家雖然都冇咩game玩但感覺都好勁。後者玩落真係比360出色唔少,特別係雙joystick細個咗好啜咗,一路推唔會甩手。唯一係緩沖鍵好似難噤咗,不過整體都係好過360果隻。

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

入左FIFA 15 + kinect同綑,開箱時先知FIFA係DL版,冇碟係身硬係唔係好慣

第一次開機時update有阻濟,搞左成個鐘先正式開到機

DL唔慣還唔慣,有一樣野幾讚就係DL野唔駛入code,只要有kinect射QR code就得,真係幾方便

暫時入左隻FORZA 5 ,由第一代XOBX開始頭4集都有玩唔玩唔得,不過同好多人一樣越黎越對佢既課金系統不滿囉,新車又要課,升lv(加速)都有得課依家野第一次係家用機見...

LG OLED 55EC9300
Onkyo NR-809
KEF Q300/Q200/Q100
Velodyne Impact 10
摩改Pioneer BDP LX-55
HiMedia HD600F
Belkin Pure AV+Weiduka AC8.8

銀級玩家

@肥狗仔@ 發表於 2014-9-26 01:45
online打我冇問題啊,Titanfall揀亞洲服,20 PING以下未斷過。但DL野就好麻煩,下載錯誤,買咗當冇買都試 ...

界面我未完全了解,所以我唔敢講有咩好壞,亦唔敢講太多,費事講錯,我只能講多用釘選就好多問題都解決到。
以前乜春都係主畫面,而如今可以釘選常用,其實係直接左,你玩左一排就會知咩要釘同收埋架喇,而加我只釘左五樣常用咁大把,例如成就、好友及PARTY等。
第一日畀個貼齊玩死,而加熟左了,貼齊最方便係開成就,因為成就新增左進度,可以睇住黎打。
但使用貼齊,好多時都要出入主畫面其實唔太方便,希望日後會改善。
而按西瓜掣遊戲唔會即使暫停又係問題。

已知問題係更新後跟名入PARTY好多時冇聲,要收信入先可以正常。
人偶係一個問題,不過佢個PK MS 年年都更新界面,岩岩玩熟哩個佢又更新,而加哩個已經係第二個界面了。
Kinect暫時我覺得入QR CODE最方便,手掣按鈕感覺幾好,但L、R四個食指掣唔太就手,(LR)T掣出左尐,(LR)B高左尐(可能玩開360個掣嘅影響)。

黃金玩家

小仲 發表於 2014-9-26 06:34
入左FIFA 15 + kinect同綑,開箱時先知FIFA係DL版,冇碟係身硬係唔係好慣

第一次開機時update有阻濟,搞左 ...

等FZ6啦,第一年咩都趕工。

黃金玩家

marcolau 發表於 2014-9-26 22:33
界面我未完全了解,所以我唔敢講有咩好壞,亦唔敢講太多,費事講錯,我只能講多用釘選就好多問題都解決到 ...

我只係釘選咗最常玩的game,其他apps直頭未用過。始終喜歡以前的人偶系統。哩家變咗純為icon而設@@

講開手掣,Trigger我覺得冇問題,LB/RB綬沖真心唔順手。不過佢個電池都收咗入去,可能要取捨,但唔係致命傷,唔明點解有人話360果個好啲,我哩家用咗直頭想換埋PC果隻去。不過就手嘅野真係好難講。

連PC gamer都黑XONE手掣T T