設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[膽機] 想買Melody pro34

專業玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
小弟用緊audiolab8000s+8000cde+jmlab 806V , 而家想買Melody pro 34取代Audiolab 8000s,聆聽方面會否有好大改變, 本人從未玩過膽機,希望各位師兄比D意見小弟。
1)本人喜愛聽流行曲及小品歌曲,pro34是否較pro88適合小弟。
2)pro 34 前面四支膽仔是否冷門型號,將來想換膽玩係咪好難找到替代品。
3)大家對super34, super88, pro34, pro88 有乜寶貴意見給小弟。
       Thanks 各位寶貴意見!

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

師兄上去代理聽下先知道,用心用耳感受,是否迎合自己所期望。
他們服務幾好!
申利:沒有持以上器材

高級玩家

師兄melody個代理真係幾好服務,我月頭至入左部super34,你不防上去聽下,比較下佢地會幫到你,super 34想換膽就大路d,pro34d膽就比較冷門,玩膽機換膽都係樂趣之一,我聽過兩部34之後都係選擇super34,煲左廿幾日,仲係聽緊原裝膽都覺得好滿意。

專業玩家

c.yes 發表於 2014-9-23 00:50
師兄melody個代理真係幾好服務,我月頭至入左部super34,你不防上去聽下,比較下佢地會幫到你,super 34想換膽 ...

我上咗去聽pro34和pro88, 因我比較鐘意聽女聲,所以選擇了pro34為目標,但是聽完售貨員講pro34D膽比較冷門,因此我又想試super34, 但佢同我講兩部機D聲差好遠,如果你唔會左換右換膽你就揀pro34,一定係最好,佢前面果4支舊胆已好靚聲,所以搞到我15/16, 都唔知買邊部好。同時師兄對sound master 胆機有乜意見,我見佢有部合併胆機76 mark2,又係咁上下價錢,不用調偏壓,除時換胆都得,方便好多。

2萬

黃金玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章2012年度十大吹水之王勲章76-FC 藍寶石勲章

ccshing 發表於 2014-9-23 01:15
我上咗去聽pro34和pro88, 因我比較鐘意聽女聲,所以選擇了pro34為目標,但是聽完售貨員講pro34D膽比較冷 ...

帶埋你熟悉嘅碟去晒兩度試下!

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章

1.
聽小品野用 6L6 膽 or 2A3, 45, 300B, 6B4G 好好多.

2.
那幾支細膽的確奇奇怪怪, 無乜代用的選擇.
XF184, 5BK4, 22DE4
如果係我就一定唔買這部機.

3. 三部都唔買

東施再如何裝扮效顰,也只是東施,不可能變成西施。

專業玩家

ADA 發表於 2014-9-23 05:50
1.
聽小品野用 6L6 膽 or 2A3, 45, 300B, 6B4G 好好多.

師兄三部唔買,咁有乜心水推介,等小弟唔駛咁迷網。

鑽石玩家

76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章

ccshing 發表於 2014-9-23 10:10
師兄三部唔買,咁有乜心水推介,等小弟唔駛咁迷網。

參考 MP-501

東施再如何裝扮效顰,也只是東施,不可能變成西施。

專業玩家

ADA 發表於 2014-9-23 11:35
參考 MP-501

Thanks.

專業玩家

ADA 發表於 2014-9-23 11:35
參考 MP-501

Musial Paradise 香港有無代理或showroom.  Thanks.