設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: rukawa20001

[藍光播放機] PS3 SLIM 定 3K樓下BD機好

進階玩家

如果得三千
唔好諗其他機
ps3 slim 算啦
就算s360
畫汁都係贏ps3少少咋

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

樓上講得岩....畫汁贏ps3少少....樓主都是親身去睇下先知咩一回事
至於係咪為打機而買ps3......個人有少少保留,如果真係打開機而係玩ps3的話,老早買了,現在多數人都是玩xbox360,冇買ps3的多數唔係為打機的,因為到最後ps3出的game我估玩不出5隻,但2千幾買部只有千幾畫汁都冇的ps3睇藍光...你只能說因為ps3是一media中心....即是1000買左佢既bluray功能,399買佢既遊戲功能.....1000買佢既media中心功能.....都係那一句,玩ps3 game就值囉...(雖然ps3好多game出的畫面都差過xbox360=.=但又貴過人)

白鑽玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

樓上講得岩....畫汁贏ps3少少....樓主都是親身去睇下先知咩一回事
至於係咪為打機而買ps3......個人有少少保留,如果真係打開機而係玩ps3的話,老早買了,現在多數人都是玩xbox360,冇買ps3的多數唔係為打機的,因為到最 ...
cchhll01 發表於 2009-9-12 12:20

咁...c-hing jvc部bluray碟机得唔得,有冇c-hing用緊

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

反而我覺得相反, 一樣遊戲的話而PC又未出的話,通常都買PS3, 因為PS3有LPCM, 360得DD5.1   對於任何有用AV Amp的玩家來說, 音效上的差異大得蓋過畫面上Texture的些微差異仲有突好多...

而且就算唔計跨平台的遊戲, 都唔止五隻咁少o既 , 只係計出左果D, 隨便數下都有六隻 Metal Gear Solid 4 / Killzone 2 / Everybody's Golf 5 / 人中之龍3 / Demon's Soul / Uncharted...

見呢度係AV forum講多兩句, 唔o岩聽唔好丙我呢個cheap cheap 新手. Street Fighter 4 我兩個版本都有, LPCM和Dolby Digital音效真係差好遠好遠, 但PS3比較難找人對戰所以逼於無奈玩360版多D...

黃金玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

PS3 Slim

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

ps3都係用黎打機only
而且slim版好膠/.\都係60GB版靚
MY BLOG:http://gvgame.blogspot.com/

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

進階玩家

如果想打下機PS3 Slim 啦...
我呢d 機迷一早入左PS3, 舊版 PS3 有2 大死症;
1) 無bitstream, 出唔到HD 音效比AMP...聲音差好遠
2) 風扇聲堅嘈, 睇戲好覺...
新機呢兩大缺點都改善左....所以都值得推介

再講畫面係咪好唔得...咁真係要睇下你同O羊bdp 比,
仲有自己個電視係o羊質素...

如果畢直唔多又唔想屋企多幾件野....PS3 SLIM 啦...
TV :Pionner Kuro 500A
AMP:Pionner LX51
前中置:KEF5001
後置:Mirage Prestige
Sub:Sunfire HRS-8
BDP:Pionner BDP-51FD, PS3 Slim

黃金玩家

76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

講真如果有玩PS3 game 嘅話梗係PS3 slim la.
可以睇blu-ray 之餘又可以當部 PS3 機backup (宜家放PS3 機唔係咁易有人接)
BTW, 我反而喜歡PS3 slim 個外觀多過 P3S......... 夠樸實
AV system :Pansonic 42PY800H PLASMA + Denon 2309 + Pioneer 05FD + Pioneer 696AV
                + MTV3000 + Mordaunt-Short Alumni (5.1) + Velodyne spl1000ultra
HiFi: CEC CDP3300R + AMP3300R + Mission 790
HDMI/ PC: 電線一大堆

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

PS3 Slim la
320 better than a little only

銀級玩家

請問各位師兄PS3 slim睇DVD升頻1080P靚唔靚??
因小弟90%都係睇DVD
thx