設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Einstein

[AV擴音機] 鐘神 vs Parasound AV power amp 5/7ch 後級

高級玩家

死窮鬼一件

76 榮譽VIP勲章

我部係ROTEL RB-976 75WX6,橋式150WX3推中置同2隻後置
真係好正,用左成個音場大左,深左寬左,密度高左力感強左,低音勁左.......
鐘神A1000淨用後級都好利害,用左以後淨換前級又有新聲
AV AMP最貴就係後級部 ...
timmywan 發表於 2009-9-11 14:16

橋式150WX3 粗又..

bi-amp + bi-wire 好D
有聲會叫...平平地...好過冇~!! -__- '..

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

加O左真係好似兩部機咁架
chhanthony 發表於 2009-9-11 14:11

MY BLOG:http://gvgame.blogspot.com/

如何玩盡手上器材呢?

如何調出平衡聲音呢?

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

add power amp was  alot better than buying cable and power bar , second hand may be around 6000, it really worth

鉑金玩家

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

買啦 買啦

進階玩家

我就係年前聽過鐘神1000d後至知加後級係咁正, 但話有d問題至無買就等新Model; 後來又見Parasound A23, A51多好評, 就週圍搵試聽, 又搵唔到, 知道要 2, 3萬後就去搵Parasound 萬幾個隻 5xxx (唔記得 model), 係友x搵到試聽又覺得粗, 遠不及印象中嘅鐘神1000d.

依家買佐xpa-5, 買線買cd機及煲鍊期中又未能作準報告大家, 現感覺仍不及鐘神1000d當時聽嘅水準, 不過當時訪友其他gear 都係好野, 不能公平比較.

鐘神1000d真係唔錯, 可以參考下
努力中的新仔

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

parasound a51 ok but 52 not that powerful.....i wanna try xpa 5 too......

高級玩家

死窮鬼一件

76 榮譽VIP勲章

好很毒...........
hkp1196 發表於 2009-9-11 17:12

吾糸 -__- '.....以前未用 mk前

死窮鬼打怪獸玩法

玩 5 ch x 2 (1075 + 1095 ) 5 channel Bi-amp推 B&W 7.1 時用

高級玩家

死窮鬼一件

76 榮譽VIP勲章

咁我加唔加好呢...........
hkp1196 發表於 2009-9-11 17:11

加啦~!!

D 聲定好多!!  

景深又好D!!!

銀級玩家

狐滴

76 榮譽版主勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

我用緊依部 .

高級玩家

死窮鬼一件

76 榮譽VIP勲章

我用緊依部 .

HP2210 發表於 2009-9-11 17:33

7400我都用過