設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: kent~

[請教] 乾龙盛(QLS)QA360

專業玩家

biid 發表於 2014-9-13 23:08
最少7個鐘,詳細我無計過

拆左set transportable cas with hugo啦,人窮無辦法啦

唔係唔分享呀

高級玩家

biid 發表於 2014-9-13 23:11
康b兄,分享下邊部amp吖
比大家認識下有咩好野麻

Biid兄,小弟用的都是冷门野,之前呢部amp在呢度有好大爭議,不想再提了!只想提出360 LO去amp確實系不错
(Post76 Android 手機版送出)

鉑金玩家

76-FC 藍寶石勲章

biid 發表於 2014-9-12 14:31
Rar extract 之後係得一個,直接將佢放入sd就得
然後將sd卡插入360,
按住左鍵開機,會去到qa360嘅升級介 ...

successfully upgrade, tks

高級玩家

scene030112 發表於 2014-9-14 00:27
唔係唔分享呀

有無聽過一句話叫:家醜不出外傳?

高級玩家

hongbee 發表於 2014-9-14 01:19
Biid兄,小弟用的都是冷门野,之前呢部amp在呢度有好大爭議,不想再提了!只想提出360 LO去amp確實系不错 ...

哦,果部數目字amp吖?
識玩可以玩到好唔錯呀,
不過好似佢咁可以咁大幅度換料,
始終對玩家diy根底要求唔低

果時嘅爭議,一方面包括呢點(試聽用機同發言用家部機嘅機內用料本身已經有差別),
而以我所知,事件之後廠方都有作唔細幅度嘅改良,
如果再有人介紹下,等大家係比較心平氣和嘅情況下再一次了解佢都好吖

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

biid 發表於 2014-9-15 14:16
哦,果部數目字amp吖?
識玩可以玩到好唔錯呀,
不過好似佢咁可以咁大幅度換料,

小牌子,工作坊式成品,太冷門人無你有,又或是某店率先代理等等,都係易燃物品, up 過就算,唔好太認真了!

音源:DS411j + D100Pro Deluxe
解碼:Yulong D8, Cayin iDAC-6
耳擴:Schiit Ragnarok, Cayin IHA-6, HA1AmkII
耳機:HE6, Alpha Dog, ESP/950
HD800, HD700, HD540G, HD540-I, HD250-1, HD520, D7000,  NAD HP50

高級玩家

Andykong 發表於 2014-9-15 15:24
小牌子,工作坊式成品,太冷門人無你有,又或是某店率先代理等等,都係易燃物品, up 過就算,唔好太認真 ...

咁其實有唔少大家都識嘅headphone/inear周邊品牌都只係工作坊級數呀
所謂大牌子亦無咩幾間唔係由小開始(當然有d係由知名神人開嘅,一開始就好觸目啦)
一個成熟嘅耳機forum除左應該容納倒呢d冷門事物,亦應該發掘更多呢d玩意比大家認識,
呢d小牌子隨時過幾年後好多人都識呢

的確一涉及商業關係,件事就好易燃,明顯有d人做緊野點火,
但係我覺得呢點應由管理團隊處理果d “網絡勞工”,
而唔係要會員“自律”唔講某d機黎避免被燒上身

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

biid 發表於 2014-9-15 16:05
咁其實有唔少大家都識嘅headphone/inear周邊品牌都只係工作坊級數呀
所謂大牌子亦無咩幾間唔係 ...

理想地認同,但現實地係呢度著住防火衣,我膽小,玩唔起!

隨身野都仲可以大方地話歡迎約試比較,玩台機唔方便搬同埋要搵有電插既地方,連呢招都用唔到,一陣有個權威人仕跳出來話 Andy 你欠大家一個解釋喎,點玩得起啊!
音源:DS411j + D100Pro Deluxe
解碼:Yulong D8, Cayin iDAC-6
耳擴:Schiit Ragnarok, Cayin IHA-6, HA1AmkII
耳機:HE6, Alpha Dog, ESP/950
HD800, HD700, HD540G, HD540-I, HD250-1, HD520, D7000,  NAD HP50

高級玩家

師兄们所説的非常同意,但對於小弟是新手來説就觉得可玩性非常高,只須換下D part就可以找到不同的听感,还可從中找到適合自已的听感,有時听悶又可轉下听感
至於危險方面,有人明知河豚有毒但偏又去食,就系因为實在好味。正所謂百貨賣百客,各有所好,希望有更多師兄们介绍多D熱门及冷门野,比我地D新手認識多些
(Post76 Android 手機版送出)

新仔玩家

各位係9月10日之前購入QA360的朋友
即可從官方淘寶連結換取保護套  分別有黑色及透明色(偏乳白色)
至9月30日截止 未領取就快手~
http://item.taobao.com/item.htm?_u=gp9sfovbb59&id=41063423866