設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[請教] velodyne spl auto on problem

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
之前用開cht series,  上星期買咗隻spl 1000 ultra,  用auto on/off function 時,當auto off後再有signal 入隻spl 佢識自己著(藍色volume著) ,但冇聲出,按機前面既volume 同power制冇反應,要用遙控+/-volume或按power關機開機先有聲,咁係咪有問題? avm出既signal肯定夠大,事實佢係識著但冇聲冇反應,之前隻cht一有signal就會開聲,係咪我有嘢set漏?隻spl買咗啱啱過10日盒已掉,應該點做? thx

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

正常用一次後等佢自動熄,再用時自動開,睇下得唔得,
呢隻野手動熄要手動開不會連動的,
自己開而顯示「00」表示靜音,
電話找代理問問啦。

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

YYSKY 發表於 2014-8-14 07:11
正常用一次後等佢自動熄,再用時自動開,睇下得唔得,
呢隻野手動熄要手動開不會連動的,
自己開而顯示「00 ...

試過,佢自動開後顯示VOLUME, 但冇聲出, 按機前POWER同VOLUME都冇反應, 要用遙控先有反應同出聲. 我覺得90%係部機有問題, 我又買了後呢兩日先有機會試清楚, 今日係送貨後第十日, 盒比屋企人掉咗, 點算呀? THX

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

pc0020 發表於 2014-8-14 07:20
試過,佢自動開後顯示VOLUME, 但冇聲出, 按機前POWER同VOLUME都冇反應, 要用遙控先有反應同出聲. 我覺得90 ...

盡快攞去代理維修
冇盒應該唔會換新俾你
真係壞左只有代理幫到你
AV AMP: PIONEER SC-LX904
POWER AMP: CROWN CT8150
BDP: PIONEER BDP-LX800
TV: SONY 65X8500B
OPTOMA UHD51
RYTHMIK E15
JBL ARRAY 1000(F)
JBL ARRAY 880(C)
JBL CONTROL 28(S+SB+TF+TB)

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

wadee 發表於 2014-8-14 07:37
盡快攞去代理維修
冇盒應該唔會換新俾你
真係壞左只有代理幫到你

下, 代理唔會上門收架咩? 幾十磅隻十仔大熱天時通街走冇命架喎, 如果壞80寸電視點算?

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

pc0020 發表於 2014-8-14 08:18
下, 代理唔會上門收架咩? 幾十磅隻十仔大熱天時通街走冇命架喎, 如果壞80寸電視點算?  ...

九成有壞,話時話,我自己隻面板制從來無按過,有無壞都唔知。

黃金玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 黑鑽石勲章

pc0020 發表於 2014-8-14 08:18
下, 代理唔會上門收架咩? 幾十磅隻十仔大熱天時通街走冇命架喎, 如果壞80寸電視點算?  ...

電視同十仔唔同呢
(Post76 Android 手機版送出)
INT. AMP : soulnote a1
CDP :soulnote c1
TV :LG OLED GX55
AMP:Pioneer SC-LX89
BDP:PHILIPS 9700
前置:ATC 20
中置:KEF XQ50c(AQ)
SUB仔:SPL1000-ULTRA

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

YYSKY 發表於 2014-8-14 09:05
九成有壞,話時話,我自己隻面板制從來無按過,有無壞都唔知。

少㩒果堆制好正常,如果唔係佢auto on 左而冇超低音我都唔會行埋去睇下㩒下啲制。

高級玩家

76-FC 藍寶石勲章

lamdog 發表於 2014-8-14 09:16
電視同十仔唔同呢
(Post76 Android 手機版送出)

明白既,不過做得生意代理啲幾十磅重嘢買架二手van好基本姐,況且佢地都要分貨比分銷商零售商,不過生意難撈又好難講

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

pc0020 發表於 2014-8-14 09:30
明白既,不過做得生意代理啲幾十磅重嘢買架二手van好基本姐,況且佢地都要分貨比分銷商零售商,不過生意 ...

師兄,細電視都唔會上門維修
冇辦法架啦
愈早攞去,搏一搏,好彩可能會換俾你
AV AMP: PIONEER SC-LX904
POWER AMP: CROWN CT8150
BDP: PIONEER BDP-LX800
TV: SONY 65X8500B
OPTOMA UHD51
RYTHMIK E15
JBL ARRAY 1000(F)
JBL ARRAY 880(C)
JBL CONTROL 28(S+SB+TF+TB)