設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: Andykong

[DAP播放器] 金光閃閃的 Luxury&Precision LP5

銀級玩家

硬解DSD! 正!

銀級玩家

76-FC 藍寶石勲章

下次大可考慮“假面超人”変身器~用腰帶。

甘大舊的都唔怕

鉑金玩家

自己用都算了,唔好諗住賣得出

星級玩家

但系我覺得佢個樣同C4真系好大分別囉.....C4我就有勇氣帶出街用,D同事問我你依部咩來架...好型......但系好似依部個樣就...........不過我覺得如果我有依部同C4我都會選擇帶C4出街算

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

LP5 已經開售了,人仔價 銀版 4999, 金版 6999。從廠方的介紹,兩部的分別如下!

LP5 Gold
-        內置64GB Flash Memory
-        聚硫醚貼片薄膜電容 (高頻部分)
-        合金電感 4.7UF 4040可過4A電流 (類比部分)
-        超低相位雜訊XO 相噪低於160分貝 0.3皮秒抖動
-        1812O 雙皇冠運放

LP5 Silver
-        內置32GB Flash Memory
-        村田C0G MLCC (高頻部分)
-        太陽誘電全封閉電感 4.7UF 4040 內阻小於100毫歐 (類比部分)
-        1.5皮秒 TCXO
-        1812O 單皇冠運放

個人認為定價上是非常進取,但 C/P 呢樣野大家睇法可以好唔同,自由市場,百貨就百客。雖然第一版便已經說我自已的興趣不大,但和當事人傾過計,覺得還真是滿有誠意的,所以唔太得我心都開帖介紹比大家。

今日在內地的 Forum 收到風,  L&P 有新產品了,嘩, LP5 剛上架一個月便有新產品?上網一睇,即時大喝一聲 Welcome To Facebook!

我第一眼真係以為是華強/賽格的山寨 AK100II,放大來睇見到個 logo 先知無攪錯!

最初開呢個帖就係見佢有 D 誠意一手一腳開發自已的產品,現在比人話兩句就改頭換面左抄右 paste 併湊了這個新版出來,連最後的誠意分也可以收返了!
音源:DS411j + D100Pro Deluxe
解碼:Yulong D8, Cayin iDAC-6
耳擴:Schiit Ragnarok, Cayin IHA-6, HA1AmkII
耳機:HE6, Alpha Dog, ESP/950
HD800, HD700, HD540G, HD540-I, HD250-1, HD520, D7000,  NAD HP50

黑鑽玩家

76 榮譽忠義勲章

大陸自己設計外型真係七到無朋友 上面黑色嗰部正常好多

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

cwyip 發表於 2014-11-13 21:23
大陸自己設計外型真係七到無朋友 上面黑色嗰部正常好多

但上面黑色嗰部唔可以算是自已設計吧?
音源:DS411j + D100Pro Deluxe
解碼:Yulong D8, Cayin iDAC-6
耳擴:Schiit Ragnarok, Cayin IHA-6, HA1AmkII
耳機:HE6, Alpha Dog, ESP/950
HD800, HD700, HD540G, HD540-I, HD250-1, HD520, D7000,  NAD HP50

星級玩家

可以玩變身裝置....插系腰間度....插超人變身卡
反而新果部真系似返部DAP得多

銀級玩家

要治本必需重口味

Andykong 發表於 2014-11-13 19:42
LP5 已經開售了,人仔價 銀版 4999, 金版 6999。從廠方的介紹,兩部的分別如下!

LP5 Gold

真心期待喱部
如果o岩聽既,deskfi就暫時88
再者都儲緊錢同搵退燒塞
SE5WAYR,HIFIMAN RE800

星級玩家

新仔玩家

goodabc2010 發表於 2014-11-14 10:41
真心期待喱部
如果o岩聽既,deskfi就暫時88
再者都儲緊錢同搵退燒塞  ...

有呢種講法既師兄多數都係會唔小心繼續買,我就係人範