設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: JKC710

[重低音] [有利有弊] SVS NSD-12既缺點.

進階玩家

海關大人話...
1) 佢咁大件聖誕可以攞黎當聖誕樹佈置...
2) 布面... 可以吉d公仔pin上去 ...
邪同學Derek 發表於 2009-9-7 14:45

震多兩震,咩都震哂落來啦
唔洗擔心喎

高級玩家

76 榮譽VIP勲章

之前上二奶度本來諗住問下SUNFIRE 10"乜野價...
點知咁ARM佢地開左隻JL Audio黎玩....
就係咁...攪到我都唔知重買唔買SF 10".........

星級玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

之前上二奶度本來諗住問下SUNFIRE 10"乜野價...
點知咁ARM佢地開左隻JL Audio黎玩....
就係咁...攪到我都唔知重買唔買SF 10".........
datacoma 發表於 2009-9-9 05:51

ching 你有冇問吓JL咪價錢

進階玩家

Hi datacoma hing,

How is the performance with JL Audio as the price is similar to Velodyne DD10???  
As I'm planing to change my "8" subwoofer (SPL mark2) to "10" and I'm consider
between Velodyne "10" of JL Audio"10"... By the way, how much you bought??

Thx
Danny

進階玩家

Hi kachow,

Can you pm me the price with JL Audio "10" and how is you comments compared
with velodyne DD "10"???

Million thanks
Danny

進階玩家

datacoma Hing,

Did you got the JL Audio F110 finally ???
As I wanted to try this band...

Txh
Danny

進階玩家

76 榮譽慈善家勲章

又或者等我講講..... 哩度死咁多兄弟我都要負返d 責任

小弟愚見, 哩隻十仔既強項係 low-low, 包圍既量感, 氣氛營造, 同各 channel 既融合. 1x ~ 40Hz 果段真係冇乜其他牌子俾倒你.
性格上係唔快 (同 MK,  ...
Metropolis 發表於 2009-9-6 16:55

唔好意思ching~ 小弟都係用緊PC12(20-39)~
聽野地方好細~ around 150呎~
其實都玩左隻好奈~ 但又真係冇發覺你講既"痴底"問題~
可能我木耳啦~ 不過~ 如果真係有的話~
有好多方法去試試睇下可唔可以改善到~
又如果ching你唔介意~ 我地可以互相家訪交流一下~
(如果你唔嫌我d gears cheap的話) ^^~
隻svs玩得好的話~ 我夠膽講贏好多迷你戲院~

1萬

白鑽玩家

76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章

又如果c ...
jayngan 發表於 2009-9-10 11:49

你屋企真頭正過碧麗宮啦

黃金玩家

安記

76 榮譽忠義勲章

ching分析得好正

專業玩家

AV 新丁

76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章

又如果c ...
jayngan 發表於 2009-9-10 11:49

睇師兄個頭像...我相信如果聯想倒 cheap 既話...真係怪人
我諗我所講既 "痴底" 未必出現o係 ching 屋企, 最大原因會係 crossover setting 既唔同. 睇師兄屋企前面咁堅, 想必行緊 full band... 而小弟反覆測試後, set 左 LCR crossover 90Hz, surround 120Hz. 對隻十仔既 loading 同埋佢負責既範圍會大過你果度好多...
o係一d 中底頻夾雜既大場面, 我的確聽到同其他師兄 (例如 sunfire) 有少少唔同, 有少少收唔切, 情況唔嚴重.

當然我都好歡迎師兄提出既互訪啦, 等小弟學下野...
小弟只係一個咩都唔識既新手, 都係得哩度d 師兄提點下先學下野咋
不斷求進步的 AV + HIFI 生活... MA+SVS@SONY+Spark Audio
=> 我的初級 AV + HIFI 組合 <=