設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索
樓主: timau2881

[請教] umg24k

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

903881997 發表於 2014-7-25 08:19
謝謝三洋兄報料!
之前又話邊隻邊隻通街斷晒市,又話邊隻邊隻已經揾唔到,又話邊隻邊隻已經出晒貨,完全 ...

9038你唔可以咁話人, 人地成日提供正反論, 什麼正正反反正, 又將朋友個朋友D堅料通知你地, 你唔領情都唔可以咁話人.

話自己是"XX王"喎...... 笑死人

完完全全覺得係SUPER打手囉, 不如叫"打手王".....

鑽石玩家

相位王 發表於 2014-7-25 10:00
全香港甘多唱片店!CD WAREHOXSE放只sample出來就當大把貨?每間店每款有多少貨淨有邊個知?相信只有CD店 ...

都話9038你唔識野啦, 仲唔多謝人地悉心教導......

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
903881997 + 10 + 10 超正!

查看全部評分

1萬

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

Homme 發表於 2014-7-25 09:51
曾經吹過話斷市、加價、只出幾百隻、唔出沒編號版的打手,請自我檢討,因真有人被吹後入貨。功德無量! ...

Homme兄你講得好!
大家心照啦!

sanyo

1萬

白鑽玩家

76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

slche2001 發表於 2014-7-25 10:03
都話9038你唔識野啦, 仲唔多謝人地悉心教導......

Slche兄比你笑4!
正正反反正正
sanyo

黃金玩家

全香港甘多唱片店!CD WAREHOXSE放只sample出來就當大把貨?每間店每款有多少貨淨有邊個知?相信只有CD店自己知!唔通剩一只就唔放sample出來賣?
出哂貨我指的是發行商(唱片公司層面!),不是批發高(拆家)或直接零售層面(CD店鋪),就算發行商無貨也不代表全港CD店即時同一時間斷貨!如果發行商無貨便等同於零售層面無貨,你們見到唱片店便是天
價鈔價或者是無貨!溫馨提醒便當制造恐慌?如果我一個人在76講一講便可以完全控制市場,我估大把唱片公司或CD店請我做打手好過,只只印十萬八萬包賣哂兼有錢賺!實情是市場都要時間消化啦!但當零售商無貨時你估他們不會加價調節需求?或索性貼出無貨令客人失望?我在76是提醒大家有正價好入,否則到無貨的時候捱鈔價知道已經太遲了!

最奇怪的是,在這裡聲稱制造恐慌的會員是重視包裝多過對聲音重視!一早對24K周年金碟包裝判了死刑!點好聲也不會買的!另一位又有齊全部頭版,但又不願接受新版有可能好過舊版的事實,恐怕自己的天價碟無人問津,無從托市!所以一直對唱片公司翻出新版咬著不放!怕二手絕版CD市場會變成無價無市?真是多謝關心24K金碟了!其實相反的諗,全新無質素,二手賣家洗乜嘢怕吖!睇怕都是新版愈來愈靚,甚至超越舊版質量,班二手賣家才怕怕!怕自己血本無…

評分

參與人數 3威望 +30 金錢 +30 收起 理由
laaa + 10 + 10 一定要加分
bbq2005 + 10 + 10 絕對認同
wk213 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

不論錄音是何相
聽歌一定要正相

黃金玩家

相位是上一代音響界人人都知道的知識!不過呢度好多人甘願做井底之蛙,自己唔認識相位,就當無人識,可憐!認識的又唔願意告訴班後輩或其他會員,怕舊版相位不對不是終極靚聲的事實被識破!自己D二手托不起價錢!可悲!呢度都好多二手佬超級打手架!唔吹D會員唔買天價二手碟架!

評分

參與人數 2威望 +20 金錢 +20 收起 理由
bbq2005 + 10 + 10 絕對認同
wk213 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分

不論錄音是何相
聽歌一定要正相

2萬

白鑽玩家

金耳朵基本學員76-FC 藍寶石勲章

slche2001 發表於 2014-7-25 10:00
9038你唔可以咁話人, 人地成日提供正反論, 什麼正正反反正, 又將朋友個朋友D堅料通知你地, 你唔領情都唔 ...

唔好咁講,應該叫做"環球相位王",就實至名歸喇!

黃金玩家

903881997 發表於 2014-7-25 11:03
唔好咁講,應該叫做"環球相位王",就實至名歸喇!

乜我唔系被人扣上了
"AMCD兄"的帽子咩?
不過環球唱片到現在一只
AMCD都未出過吖!

我如果是環球相位王,甘
點解我成日都踐踏環球唱片
出品的新K2HD CD及翻印版
聲音好像垃圾級別的重印新版
SACD, 唔通我是精神分裂,
自己打自己?

一句講哂,相位有校正又正確
的我便推薦!相位亂來我便揭穿!
不論錄音是何相
聽歌一定要正相

鑽石玩家

sanyoboy33 發表於 2014-7-25 10:11
Slche兄比你笑4!
正正反反正正

有人覺得自己"正氣凜然", 實質"一派胡言"......

2萬

白鑽玩家

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

相位王 發表於 2014-7-25 11:59
乜我唔系被人扣上了
"AMCD兄"的帽子咩?
不過環球唱片到現在一只

錄音唔靚,正相刀冇用!

評分

參與人數 1威望 +10 金錢 +10 收起 理由
903881997 + 10 + 10 絕對認同

查看全部評分