設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索

[PS3] PS3高達 (小評)

專業玩家

76-FC 綠翡翠勲章三星玩樂勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

好la好la, 就等我呢個聯幫軍打雜初步介紹呢隻game la.

今隻除左畫面只細左d d 外(720p ga 咋), 玩法同操控都同PSP版改變左, 又或者改進左la, 例如多左左邊圓形對橑機落command, 亦多左一個叫補給既玩法, 當右下角既AP (即係能源, 扣減左後, 可以去補給站做補給), d彈彈都係一樣可以做補給, 因為今隻係會射到冇彈.

當然隻Game唔係見人就射la, 先睇睇作戰目的, 再入到game時邊睇radar又或者好似我咁成日按start睇呢幅大地圖, 咁就唔會走錯路la.

開頭玩頭幾關, 都只係會用呢d 開國英雄 – 吉母打打殺殺, 不過對手多數都係同吉母咁上下level既楂古.

個盾係真係用到既, 唔好以為係裝飾, 按L1就得.

每一關最多可以帶多兩位同事做你support, 而兩位橑機既好處就係即使佢地冇晒AP, 都唔會即刻爆炸消失, 而係會響瓜O個處番生.

大佬呀, 我都想用Laser槍, 不過真係未攞到, 唯有用住豆槍先 (主武器按R1).

冇晒彈, 或者考慮用Laser劍(三角制), 仲可以谷Power斬人.

每一關完左, 都可能會汁到d 新parts, 武器, 另外都會賺到錢俾你買新parts, 武器

每位pilot都有佢地既能力, 每過一關, 佢地既exp都會增加, 係時候skill up 一下佢地.

除左pilot要skill up, 機體都要power up, 睇下有咩武器先換. 順帶一題, 武器方面可以選孖槍或者孖劍(不過要同一個model既武器先得. 但係會冇左個盾, 好處就係攻擊力會增加1.5倍)

除左武器, 仲有parts可以換, 我玩到個關要落水, 有d 唔屬水性既MS就可能要裝套水性add-on parts la.

評分

參與人數 3威望 +17 收起 理由
小瑟 + 10
gogogo1118 + 5
girbaud + 2

查看全部評分

星級玩家

76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章金耳朵金耳朵學員76-FC 藍寶石勲章

其實呢類game 會唔會出英文呢 ?
下下日文好難睇 -.-

星級玩家

if I buy PS3, it would mainly because of Gundam GAMEs

星級玩家

76 榮譽VIP勲章

日文

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

買本書仔睇睇
E本有講聯邦16個mission
下期講自護mission
3YY

1萬

鉑金玩家

76 榮譽版主勲章76 榮譽貢獻勲章76星級影音勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

觀望中.....
我有高達陰影....

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

mas_cat兄, 版主向我推荐左你呢篇文章, 我出左係AV BLOG果邊, 希望你滿意呀, 好多謝你既REPORT呀~~~
http://www.post76.com/wordpress/?p=1470
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.