設為首頁FacebookYouTubeIG

Post76.hk

搜索
樓主: ozrayyau

[隨身耳擴] Ipod Class 加 DAC+耳擴

銀級玩家

ozrayyau 發表於 2014-7-13 11:06
唔該咁多位

好似 sony , Furutech 同 Fostex 價錢唔錯。尋晚將佢轉咗 Rockbox, 好聲咗 ...

HP-P1, PHA-2, X1, 720 DAC同M8都有Line Out
之前行灣電見到ADL X1特價賣緊2900

銀級玩家

平凡的地夫 發表於 2014-7-13 11:45
話說PHA-2 好似做緊優惠, SONY 自己都只係賣緊$3980
其他鋪話唔定仲平

個時PHA-2一出已經忍唔住正價4680買左

鉑金玩家

Tube amp 啲聲我都鍾意但好睇你聽咩歌,好似聽 rock 同 metal 我認為唔係咁理想,另外要膽機 Go DAP TT 可以帶少舊因為佢有埋 DAC, 我之前聽過都好鍾意只係聽 metal 唔 ok。
iBasso DX200
Fiio X7 Mark 2
Sony ZX300
64 Audio V6S
Unique Melody Martian
Fiio FH7
Sony XBA-N3BP
Sony MDR-1A
Sony MDR-M1ST
Sony WH-1000XM3

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

fire23wong 發表於 2014-7-12 22:46
我都係咁,所以最後買多部DX90 專玩24/96
Ipc 就+ Hifi-m8 for CD/家用

我本來就想緊SONY部ZX1, 不過拖拖下又冇左件事!!! 同埋依家用緊Z2, 其實都可以用DAC出到24/96. D聲仲....

不過最麻煩係依家搵唔到條似樣又靚仔既OTG 線去我部 X1.....

一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

5萬

總版管

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 黑鑽石勲章三星玩樂勲章

moliu 發表於 2014-7-13 00:16
其實ipc 係可以食到16/48,同埋家陣仲未有太多的「真」24/96 file,我仲會繼續用番部ipc先(有聞會有新mode ...

APPLE有新MODEL出, 咁即係好快APPLE會有HD FILE賣勒喎~~~~
一名永遠的入門玩家, 對電影, 音樂, 影音等玩意永遠雀躍, 其後為了可以將這個毒海無涯信念推展開去, 故建立了這個毒人唔洗本的影音娛樂資訊平台

Post76玩樂網.

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

小瑟 發表於 2014-7-14 11:22
我本來就想緊SONY部ZX1, 不過拖拖下又冇左件事!!! 同埋依家用緊Z2, 其實都可以用DAC出到24/96. D聲仲.... ...

造一條吧,OTG 自己整都唔難

鉑金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

我本來就想緊SONY部ZX1, 不過拖拖下又冇左件事!!! 同埋依家用緊Z2, 其實都可以用DAC出到24/96. D聲仲.... ...

一次過淘十條八條返香港啦:

http://item.taobao.com/item.htm?id=18839467332

香港要一舊水一條呀陰公:

http://www.mingo-hmw.com/home/goods.php?id=3010

如果兩邊 USB 頭想要直角嘅就要問一問佢可唔可以再幫你整一條:

http://tradearchive.taobao.com/trade/detail/trade_snap.htm?trade_id=408255906691972

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

其實買咩player 分別不大...因為最後我都係出比DAC + AMP
等緊Centrance Mini M8. 今次support哂 Coaxial, Optical , Ipod 同andoid.

黃金玩家

76-FC 綠翡翠勲章

WallerHomie 發表於 2014-7-13 01:14
IPC可以玩到平衡炸彈已經係一大賣點
IPC + AlgoRhythm Solo -dB + AlgoRhythm Duet/Balanced AMP 已經夠殺 ...

師兄,有咩好推介呀?
我幫朋友問,佢有部ipc,想玩家用head.fi
見師兄介紹dac加tube amp