設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[投影機/幕] 唉...人買機我買機,超級黑仔王>_< 未到舊曆7月已經見鬼

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x
是咁的.
小弟學人玩投影啦,之前見到有ching 玩短投玩到咁開心,就走去買部Benq W1300 當時購買時係6月14日2014年,我買時問佢有冇保養佢話7日有問題攞返去一換一,ok啦,返到屋企放左2日之後,所有野set好曬,玩得好開心啦,好正,好似戲院咁,但上星期奇怪事就出現啦,睇2D一直都冇問題, 一播3D就出事啦,全個畫面底色變左青色底,好似見鬼咁,我諗住打俾買個間舖頭賣俾我個個sales啦,點知另一個人話佢去左旅行要2個星期先返,之後佢叫我先打俾Ben Q 問下,如果唔得就再打過來,佢睇下點幫我(服務幾好),好啦,咁我打俾Ben Q ,話左離件事,佢話有人上門幫我收返部機(服務幾好),收左機之後第二日,打去維修部問下,佢個度係咪3d都係青色,個師傅話剛剛試緊,佢話真係青色,未見過咁問題,佢只係話有另一部又係剛收來機都係不過唔係我個問題,咁我問佢要整幾耐,佢話要問台灣個面,佢話有可能係frimware問題,要等2個星期
人買機我買機,用左2個星期就出事,咁快就壞

3萬

白鑽玩家

- KK-

76 榮譽慈善家勲章76 榮譽有禮勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76-FC 藍寶石勲章

too bad

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

電子野,好講撞手神!!

鉑金玩家

wadee 發表於 2014-7-11 00:03
電子野,好講撞手神!!

人玩機,我玩機,用左2個星期就出事我仲諗住打返俾個sales睇下有冇得換個部新俾我,點知sales去左旅行,你話係咪超級黑仔王

黑鑽玩家

76-FC 藍寶石勲章

新買都要等,叫佢換過部新機算啦

鑽石玩家

too bad....試下問朋友借條好少少既hdmi試下有無改善
Marantz • SAsound • JBL • XTZ • Klipsch • MK • Velodyne • Sony • Oppo • Mcintosh • Focal

鉑金玩家

mantam121 發表於 2014-7-11 00:08
新買都要等,叫佢換過部新機算啦

我有同個師資講,叫佢換部新,不過佢話離度維修部比較麻煩,我叫佢同公司反映下,但而家未有電話收到,等我明天再追問下先,唔該mantam121 ching.

鉑金玩家

bigair 發表於 2014-7-11 00:10
too bad....試下問朋友借條好少少既hdmi試下有無改善

bigair ching試過啦,我仲用第二部bluray 機試同hdmi線都係咁.

鑽石玩家

76 榮譽忠義勲章76 精選榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

快D去check下

黃金玩家

76-FC 藍寶石勲章

唔算太黑, 我買電視, 聲寶2合1, 試過換完再中!! 開都開唔到!!
AV AMP: PIONEER SC-LX904
POWER AMP: CROWN CT8150
BDP: PIONEER BDP-LX800
TV: SONY 65X8500B
OPTOMA UHD51
RYTHMIK E15
JBL ARRAY 1000(F)
JBL ARRAY 880(C)
JBL CONTROL 28(S+SB+TF+TB)