設為首頁fbYouTubeWhatsapp頻道IG

Post76.hk

搜索

[高清播放器] 請問邊度仲有全新Pioneer LX-55呢 (4/7: 最終入手BDP-450)

專業玩家

如果想睇到更多76師兄嘅分享,快啲登入成為會員啦!

您需要 登入 收看或下載更多內容。還未成為會員?成為會員

x

大家好, 小弟用緊PS3睇bluray,  想買部好少少嘅碟機可以聽埋SACD

上網睇LX-55 性價比唔錯, 但好似起街唔多見有得買

請問邊度仲有全新Pioneer LX-55呢?

thx

4/Jul 更新:問左幾日都無聲氣,睇怕都無行了。期間上網check過Philips 9700,性能好但out了筆直。最終小弟入手BDP-450,遲啲會試下DIY月肉,發揮450嘅潛在性能

(Post76 Android 手機版送出)

鉑金玩家

76 榮譽忠義勲章76-FC 藍寶石勲章

恭喜ching 入手,請問你係邊度買,我聽好多ching都話買唔到.

星級玩家

76-FC 藍寶石勲章

我上星期見德福豐x有display出來!(我之前有一部無越獄賣了,我覺得部好慢)

專業玩家

eric18ngan 發表於 2014-7-5 02:24
恭喜ching 入手,請問你係邊度買,我聽好多ching都話買唔到.

ching 你好,小弟就是看過你DIY月肉的文章,決定買450的。

小弟是在prixx.com 找到商鋪電話後逐一致電詢問有無貨,好幸運,打左2-3個電話後就搵到間有貨,價錢亦很抵玩。

小弟黎睇會按ching的文章來月肉,若遇到不明白的地方,會向ching指教。

另外,請問ching用哪個牌子的hdmi線?價錢為何?

鉑金玩家

mr_juicy 發表於 2014-7-5 20:17
ching 你好,小弟就是看過你DIY月肉的文章,決定買450的。

小弟是在prixx.com 找到商鋪電話後逐一致電詢 ...

唔洗咁客氣啦ching 大家研究下,跟小弟月玉方法應該冇問題啦.

星級玩家

eric18ngan 發表於 2014-7-5 23:13
唔洗咁客氣啦ching 大家研究下,跟小弟月玉方法應該冇問題啦.

師兄我用左v5.05個firmware黎月肉部450, 我用usb 手指睇mkv可以正常顯示SRT字幕, 但係經network播NAS內的mkv就只能播片而不能顯示同一個字幕(已set做UT8 format).

請問大家有呢個問題嗎?

鉑金玩家

@Gel 發表於 2014-7-27 23:13
師兄我用左v5.05個firmware黎月肉部450, 我用usb 手指睇mkv可以正常顯示SRT字幕, 但係經network播NAS內的 ...

對不起ching 我已經轉左用oppo 啦,所以我已經唔係好清楚

1萬

黑鑽玩家

76 榮譽超級版主勲章76 榮譽貢獻勲章76 榮譽鑽石勲章76 榮譽忠義勲章76 榮譽VIP勲章76 精選榮譽會員勲章十週年永遠榮譽會員勲章76-FC 藍寶石勲章

太古 豐澤 都有bdp-450 賣

星級玩家

@Gel 發表於 2014-7-27 23:13
師兄我用左v5.05個firmware黎月肉部450, 我用usb 手指睇mkv可以正常顯示SRT字幕, 但係經network播NAS內的 ...

請問有師兄可以幫下我字幕問題嗎?

鉑金玩家

@Gel 發表於 2014-8-1 01:17
請問有師兄可以幫下我字幕問題嗎?

Ching
我之前用M55B(先鋒fw)
只要srt file 果名同套一樣
而且放係同一個folder
佢就自動認到同可用
450唔知係咪一樣得